Fudbal

Selektor Srbije Stojković pred Kamerun: Za nas tek počinje Mundijal, igraćemo na pobedu

Komentari

Autor: Euronews

27/11/2022

-

16:37

Selektor Srbije Stojković pred Kamerun: Za nas tek počinje Mundijal, igraćemo na pobedu
Euronews/Dušan Hadži Nikolić - Copyright Euronews/Dušan Hadži Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Srbija sutra od 11.00 časova igra protiv Kameruna drugi meč na Mundijalu u okviru "G" grupe. Posle poraza od Brazila (2:0), "orlovi" znaju da im pobeda donosi mnogo veće šanse za prolazak u osminu finala a pred poslednji i verovatno odlučujući duel sa Švajcarskom 2. decembra (20.00).

Na pres konferenciji koja je počela u 16.15 medijima su se obratili selektor Dragan Stojković i golman Torina Vanja Milinković Savić.

MN Press

 

"Mi smo znali da će utakmica sa Brazilom biti teška pogotovo jer smo imali problema sa personalnim povredama nekih ključnih igrača. Za nas Mundijal počinje sada jer Kamerun i Švajcarska su selekcije koje će se sa nama boriti za prolaz. Situacija je danas bolja, pripremićemo se što bolje možemo. Krenuli smo sa porazom, ali to ne umanjuje naše aspiracije. Pripremili smo se i videćemo ko će biti bolji sutra", rekao je Stojković u uvodu.

Filip Kostić, Aleksandar Mitrović i Filip Kostić su trenirali.

"Biće promena u timu sutra. Situacija sa njima nije odlična, ali sam zadovoljan šta imamo danas nego pre sedam i 10 dana. Zato me ova situacija raduje. Kostić je odradio poslednja dva treninga i biće u konkurenciji. Intenzitet kojim je radio me raduje, jer mogu da računam na njega. Da li će igrati, videćemo".

 

 

Analiza je napravljena posle poraza od Brazila.

"U svim aspektima smo analizirali meč. Naš problem protiv Brazila je što smo se trošili bez potrebe. Pretrčali smo više od Brazila, a pokazalo se da nismo postojali u poslednjih pola sata. Sa 160 grešaka ne možete nikog da dobijete. Nismo bili kompletna ekipa na terenu. Razlog su personalni problemi. Da sam mogao da računam na sve igrače, bila bi potpuno različita slika Srbije. Poslednja dva me jako raduju, intenzitetu rada su igrači odgovorili odlično. Dobar je to pokazatelj, vraćamo se kada je to najpotrenije. Što se fizike tiče, od dolaska u Katar, imali smo osmoicu koji nisu bili u trenažnom procesu. To nisam mogao javmo da govorim, da ne bi ceo svet znao o čemu se radi. Sve je to bilo zabrinjavajuće, zato niste ni videli osmeh na mom licu. Na kraju krajeva, osmeh se polako vraća".

Ofanziva se podrazumeva protiv Kameruna.

"Mi smo kao i Kamerun krenuli sa porazom i iste su aspiracije oba tima. Da biste pobedili morate da napadate. Međutim, moramo da budemo kompaktan ekipa. Stanje igrača me raduje, da li će Mitrović i Vlahović početi videćete sutra. Znam sastav, ali ga neću otkrivati. To je razlika u odnosu na meč sa Brazilom kada nisam znao do samog kraja ko će početi. Srbija će igrati na pobedu, kao što je igrala do sada. Ne razmišljamo drugačije. Poštujemo sve rivale, Kamerun je snažna ekipa koja može da napravi problem bilo kome. Gledao sam meč sa Švajcarskom, mogla je utakmica da ode na bilo koju stranu. Igrao sam na Mundijalu u Italiji i znam koliko je Kamerun bio moćan tada. Imali su Rožea Milu, Omama Bijika".

Govorio je Stojković i o izjavi Tijaga Silve da je "slabo analizirao Brazil koji ima i dobru odbranu"...

"Nisam čitao ništa, jer najbolje je tako. Nisam želeo da me poremeti. Tijago Silva je vrhunski igrač, a lako mu je bilo da igra protiv rekovalenscenta. Da je Mitrović bio 100 odsto spreman, ne bi ni on tako pričao. Mi smo znali tim Brazila, nisu mogli da nas iznenade. Jedino mi je žao što nismo imali igrače na 100 odsto. Uz sav respekt prema Brazilu, bila bi to druga priča".

Kamerun je svakako prelomni meč za Srbiju.

 

 

"Jedan poraz ne može da uništi ono što ste radili više od godinu dana. Nije ni sramota izgubiti od Brazila. Ako hoćete da idete napred morate da pobedite. Imamo dve ključne utakmice. Dobro smo radili, atmosfera je OK, igrači su koncentrisani i motivisani. Već smo ovu vrstu utakmica igrali. Znači nam ova utakmica mnogo, moramo da damo gol više od rivala. Kadri smo da odigramo dobru takmičarsku utakmicu, očekujem da Srbija bude na niovu na kojem želim da je vidim. A, sutra se ne završava ništa. To je početak za ono što treba da se završi protiv Švajcarske 2. decembra".

Afričke selekcije su ostavrile dve pobede na SP...

"Nadam se da ova treća afrička ekipa neće pobediti. Jako poštujem afrički fudbal, Kamerun je uvek bio dobar reprezent kontineta. Imaju legende svetskog fudbala i mora da bude ponosan zbog toga. Kamerun ima nekoliko vrhunskih igrača, u kontri mogu da naprave problem bilo kojoj ekipi. Moramo da budemo oprezni u tom segmentu. Od Šupša Motinga, Ekambija možete da imate mnogo problema. Nadam se da ćemo mi biti pravi, nikad nije prijatno boriti se sa "lavovima", pokušaćemo da ih ukrotimo. Verujem u ovaj tim".

Neki ključni igrači nisu igrali više od mesec dana.

"Situacija nije odlična, to je naša sudbina. Pre odlaska u Bahrein sam rekao "da nije kome je rečeno već kome je suđeno". To se odnosilo baš na ovu situaciju. Znam da neće igrati oni koje ja želim. Brine me kad neko ne igra mesec dana, ali iz ove kože ne može da se pobegne. Izaćićemo sutra sa najjačim timom. Ne treba da igrate pet sati, već imate 90 minuta da date sve od sebe".

Najjači tim znači?

"Kondicija sa Kostićem je bolja. Neću reći igraće, ali je u konkurenciji. Ekipa je pozitivna, idemo samo napred. Nema vremena za priču o nećemu što je prošlo. Dobro je da nemamo Brazil više. Sada smo sa dve ekipe licem u lice i pokušaćemo da nađemo svoje mesto na Mundijalu. Očekujem  dobru utakmicu i nadam se pobedi. Neće biti lako jer ovo je Mundijal. Morate da budete na visokom novou da biste pobedili protivnika", zaključio je Stojković.

Komentari (0)

Sport