Fudbal

Remi Španije i Nemačke: Morata doneo vođstvo "furiji", Filkrug spasio "pancere"

Komentari

Autor: Euronews

27/11/2022

-

21:57

Remi Španije i Nemačke: Morata doneo vođstvo "furiji", Filkrug spasio "pancere"
AP Photo/Petr David Josek - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Preživeli su Nemci i ostavili sebi šanse za prolazak u nokaut fazu. Bili su jako blizu da i posle dva kola ostanu bez ijednog boda, ali je ovaj remi sa Špancima 1:1 (0:0) omogućio da tako ne bude. Doduše i da su poraženi šansa bi postojala u trećem kolu, pošto je Japan izgubio od Kostarike, tako da obe selekcije sada imaju po tri boda. Mnogo veći žal nakon ovog remija ostaće Špancima, koji su tokom većeg dela meča bili bolji rival.

Iako smo gledali sjajnu fudbalsku predstavu, na prvi gol čekali smo sve do 62. minuta. Alvaro Morata je samo osam minuta po ulasku u igru uspeo da iskoristi asistenciju Đordija Albe i savlada Manuela Nojera.

 

 

Delovalo je da će Španci zabeležiti drugi trijumf na Mundijalu, ali je u 83. minutu iskusni Niklas Filkrug doneo izjednačenje "pancerima". Liroj Sane je kombinovao sa Džamalom Musijalom, a onda je natrčao napadač Verdera i neodbranjivo šutirao.

Iako je tokom čitavog meča Španija bila kvalitetniji i opasniji rival, u završnici su Nemci bili bliži pobedi, ali nisu uspeli da postignu gol. Najbolju šansu imao je Liroj Sane u sudijskoj nadoknadi, kada je izašao pred Unaija Simona, a potom ga prošao ali nije mogao da se zaustavi pa je završio u gol autu.

U trećem odlučujućem kolu 1. decembra od 20 časova sastaće se Nemačka - Kostarika i Španija - Japan.

Španija - Nemačka 1:1 (0:0)

Strelci: Morata za Španiju u 62. minutu i Filkrug za Nemačku u 83. minutu Stadion: "Al Bait stadion" Gledalaca: 45.000 Sudija: Deni Dezmond Makeli (Holandija)

Španija: Simon – Karvahal, Rodri, Laport, Alba (od 82. Balde) – Buskets, Gavi (od 66. Koke), Pedri – Feran Tores (od 54. Morata), Olmo, Asensio (od 66. Vilijams).

Nemačka: Nojer – Kerer (od 70. Klosterman), Zile, Ridiger, Raum (od 87. Šloterbek) – Kimih, Gorecka – Gnabri (od 85. Hofman), Gundogan (od 79. Sane), Musijala – Miler (od 70. Filkrug).

kraj

90' Igraće se još šest minuta.

83' Goool! Filkrug donosi izjednačenje Nemačkoj. Sane je proigrao Musijalu, koji se okrenuo i upravo tada je natrčao Filkrug i šutirao neodbranjivo.

73' Najbolja prilika za Nemačku u dosadašnjem toku meča. Liroj Sane je poslao sjajnu loptu ka Džamalu Musijalu, koji je izbegao ofsajd i istrčao pred Simona. Ipak, na drugoj stativi imao je samog Filkruga, ali mu nije dodao već je šutirao i Nemci su dobili samo korner.

66' Teren su napustili Gavi i Asensio, a ušli su Koke i Niko Vilijams.

62' Gooool! Alvaro Morata postiže svoj 29 gol za Španiju. Đordi Alba je poslao odličnu loptu ka Morati, koji se odlično snašao i zatresao protivničku mrežu.

57' Velika šansa za Nemačku! Simon je poslao nezgodnu loptu ka Pedriju, nad kim je Gundogan izvršio odličan presing i oduzeo mu je, nakon čega je natrčao Kimih i dobro šutirao, ali je Simon uspešno intervenisao.

54' Prva izmena, Alvaro Morata je zamenio Ferana Toresa.

52' Španci i dalje bolji, diktiraju ritam i čekaju rupu u protivničkoj odbrani.

46' Igra je nastavljena, Nemci izvode početni udarac.

poluvreme

45' Igraće se još dva minuta.

40' Antonio Ridiger je fantastično ispratio i realizovao centaršut Jozue Kimiha, međutim, bio je u nedozvoljenoj poziciji i gol je poništen.

37' Prvi žuti karton. Tilo Kerer je neoprezno startovao nad Feranom Toresom i zaradio javnu opomenu.

26' Na sjajan način je Dani Olmo uposlio Ferana Toresa, koga je loš prijem lopte omeo da ozbiljnije zapreti. Bila je ovo dobra šansa za Špance.

19' Alba je pokušao slabijom, desnom nogom sa nekih dvadeset metara, ali je lopta završila malo pored leve stative Manuela Nojera.

10' Prvi ozbiljan napad Nemci su imali u desetom minutu. Leon Gorecka je osvojio ogroman deo terena i nakon toga je uposlio Gnabrija, koji je stigao da zakači loptu ali je Unai Simon uspeo da odbrani. Ipak, brzonogi Gnabri je bio u nedozvoljenoj poziciji.

7' Prečka Olma! Fantastična akcija Španaca umalo da bude završena pogotkom. Dani Olmo je sa ivice šesnaesterca snažno raspalio, ali je Manuel Nojer uspeo da zakači loptu, koja se odbila do prečke.

6' Izabranici Luisa Enrikea diktiraju ritam u uvodnom delu utakmice. Deluju zrelije i konkretnije od rivala.

1' Meč je počeo, početni udarac izveli su Španci.

 

Španija i Nemačka sastaju se u drugom kolu Grupe E (20 časova, TV Arena 1 premium) u meču koji "panceri", ukoliko žele da prođu, moraju da pobede. Uživo, Španija - Nemačka  Our fourth match of the day 🔜 Here are the line-ups for Spain v Germany ⬇️#FIFAWorldCup | #Qatar2022 — FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) November 27, 2022 Stadion: "Al Bait stadion" Gledalaca: 45.000 Sudija: Deni Dezmond Makeli (Holandija) Španija: Simon - Karvahal, Rodri, Laport, Alba - Gavi, Buskec, Pedri - Tores, Olmo, Asensio Nemačka: Nojer - Zule, Kerer, Ridiger, Raum - Gundogan, Kimih, Gorecka - Musijala, Gnabri, Miler Španci su u prvom kolu ubedljivo savladali Kostariku sa čak 7:0, što je najubedljiviji trijumf na Mundijalu do sada. Sa druge strane, Nemci su doživeli iznenađujući poraz od Japana, kada su "samuraji" nakon preokreta uspeli da slave sa 2:1. Selektor Nemačke, Hansi Flik istakao je ovaj duel kao ključan za njegov tim: "Poslednja dva turnira nisu bila dobra. Želimo da izbegnemo njihovo ponavljanje. Fokus je na koncentraciji. Za nas je sutrašnja utakmica prvo finale na ovom Mundijalu i cilj nam je da izbegnemo eliminaciju", zaključio je Hansi Flik. Grupa E, 2. kolo Japan – Kostarika 0:1 (0:0) /Fuler 81/ Španija – Nemačka / 20.00

 

Stadion: "Al Bait stadion" Gledalaca: 45.000 Sudija: Deni Dezmond Makeli (Holandija)

Španija: Simon - Karvahal, Rodri, Laport, Alba - Gavi, Buskec, Pedri - Tores, Olmo, Asensio

Nemačka: Nojer - Zule, Kerer, Ridiger, Raum - Gundogan, Kimih, Gorecka - Musijala, Gnabri, Miler

Španci su u prvom kolu ubedljivo savladali Kostariku sa čak 7:0, što je najubedljiviji trijumf na Mundijalu do sada. Sa druge strane, Nemci su doživeli iznenađujući poraz od Japana, kada su "samuraji" nakon preokreta uspeli da slave sa 2:1.

Selektor Nemačke, Hansi Flik istakao je ovaj duel kao ključan za njegov tim:

"Poslednja dva turnira nisu bila dobra. Želimo da izbegnemo njihovo ponavljanje. Fokus je na koncentraciji. Za nas je sutrašnja utakmica prvo finale na ovom Mundijalu i cilj nam je da izbegnemo eliminaciju", zaključio je Hansi Flik.

Grupa E, 2. kolo

Japan – Kostarika 0:1 (0:0)
/Fuler 81/

Španija – Nemačka / 20.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport