Fudbal

Srbija ispustila dva gola prednosti i šokantno remizirala protiv Kameruna 3:3

Komentari

Autor: Euronews

28/11/2022

-

13:01

Srbija ispustila dva gola prednosti i šokantno remizirala protiv Kameruna 3:3
Srbija ispustila dva gola prednosti i šokantno remizirala protiv Kameruna 3:3 - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Šokantan remi Srbije protiv Kameruna 3:3 (2:1)! Imala je Srbija vođstvo od 3:1 u 53. minutu, imala je konotrolu igre i napade da stigne i do četvrtog pogotka jer su "lavovi" bili u nokdaunu. A, onda su sa dve vezane greške veznog reda, dve slabo postavljene ofsajd zamke, dozvolili iskusnom Abubakaru da golom i asistencijom za 120 minuta izjednači i tako donese bod svom timu u drugom kolu Grupe "G" na Mundijalu u Kataru.

Nije Mundijal "šetnja po parku" na teži način su naučili igrači Srbije jer svaka se greška skupo plaća, bez obzira radilo se o Brazilu ili Kamerunu. Neverovatno je na kakav su način isputili ne samo dva gola prednosti, pobedu, već će protiv Švajcarske morati da pobede 2. decembra ako hoće u osminu finala. Šteta, Srbija je bilji tim od "lavova".

Srbija je potvrdila da je kvalitetnija selekcija od Kameruna, jeftino su dali protivniku da povede, a onda su odigrali na niovu, a koliko mogu pokazali su golovi Strahinje Pavlovića (45), Sergeja Milinkovića (45+3), posebno Aleksandra Mitrovića(53) posle maestralne akcije i majstorija Kostića, Sergeja i asistenta Živkovića. I onda opet pad u ponor, dva majstorska bega Abubakara, gol i asistencija za remi sa ukusom prašine u ustima.

Trominuta furija u nadoknadi donela je Srbiji vođstvo na poluvremenu. I to zasluženo, jer je i sreća malo morala da pogleda "orlove" na Mundijalu. Imali su "orlovi" kontrolu meča, Aleksandar Mitrovića je pogodio stativu (10), pa je imao reprezentativni promašaj karijere, kada je sa 10 metara loptu poslao pored stative (17), a onda su poklonili korner u 29. minutu, slabo branili prekid, primili gol (Kasteleto) i - upali u "crnu rupu". 

Imali su na golu Vanju Milnkovića Savića da odbrani udarac Kundea, da bi se "osvestili" u poslednjih sedam-odam minuta i pokazali koliko su opasni iz prekida, koliko znanja u nogama imaju. Dušan Tadić nije imao svoj dan sve do 45. minuta kada je poslao onu svoju čuvenu "loptu sa očima", a nebeskim skokom Strahinja Pavlović poslao je u mrežu. Kamerunci se baš ne ponose disciplinom u igri i nekim posebnim karakterom, znala je to Srbija i napala, pa je Sergej Milinković Savić samo posle 180 sekundi matirao Epasija, koji je morao i mogao bolje da reaguje na njegov šut levom nogom sa 16 metara. Hepind na kraju prvog dela za "orlove" posle jednog tubulentnog prvog dela i igre koja je imala i svoje dobre i svoje loše minute. 

Šta se dešavalo u nastavku je za priču. Majstorsku akciju Kostića, Sergeja i Živkovića u gol broj 51 pretvorio je Mitrović u 53. minutu i tada se činilo da je pobeda osigurana. Sve do 64. minuta više se čekao četvrti gol Srbije, nego da Kamerun reaguje. Međutim, dve loše ofsajd zamke, dve greške veznog reda i iskusni Abubakar je golom (majstorki lob) i asistencijom (Šupo Moting) za 120 sekundi doneo izjednačenje. Mogao je Mitrović da bude heroj, propustio je dve prilike, pa je na kraju ostalo 3:3. Za nauk i žaljenje.

Uživo, Kamerun - Srbija 3:3

Drugo poluvreme

90+6. minut: kraj meča, šokantan remi Srbije, prosuli su "orlovi" 3:1 u 64. minutu, a sa dve greške "poklonili" Kameruncima remi.

90: Srbija pokušava da dođe do sva tri boda, šest minuta nadonade.

85. minut: borba na svakom delu terena, nema šansi.

77. minut: zicer Mitrovića brani golman, Sergej šutira preko prečke. Srbija je kvalitetniji rival, ali skupo je platila ceh greškama.

75. minut: Prosula je Srbija sa dva kiksa veznog reda i odbrane dva gola prednosti i brutalno je kažnjena. Vratilo se samopouzdanje "lavovima", Srbija nikako da ponovo zagospodari.

66. minut GOOL, Kamerun izjednačio na 3:3, strelac Šupo Moting. Ponovo je Abubakar izmakao srpskim defanzivcima a zatim je mirno uposlio Šupa Motinga koji je lako zatresao mrežu. Kakav šok, kakvi propusti u odbrani.

 

 

63. minut GOOL, KLamerun smanjuje na 2:3: Abubakar je matirao golmana Srbije kad je izbegao ofsajd zamku a zatim lob majstorijom poslao loptu u mrežu.

60. minut: Srbija drži kontrolu meča, Kamerunci su uveli i drugog napadača što ostavlja mnogo prostora za kontre. Sergej je imao priliku, ali nije pogodio lob udarcem.

53. minut GOOL, Srbija vodi 1:3, strelac Aleksandar Mitrović: briljantna akcija Srbije, Kostić za Sergeja, on za Živkovića koji je bacio dvojicu igrača driblingom, a zatim poslužio Mitrovića za drugi gol na Mundijalima. Prvi je postigao u Rusiji.

 

 

Počeo je drugi deo, nema izmena

Prvo poluvreme

45+6. minut: jeftino primljeni gol, pa onda trominutna rapsodija donela je Srbiji vođstvo na poluvremenu. Bili su "orlovi" bolji za ovaj jedan gol na kraju prvog dela.

45+3. minut: GOOL, vodi Srbija 1:2, strelac Sergej Milinković Savić. Kakav preokret "orlova", Sergej je dobio loptu na 16 metara i levom nogom poslao je u mrežu pored ne baš dobro postavljenog Epasija.

 

 

45. minut GOOL, Srbija izjednačuje na 1:1, strelac Strahinja Pavlović. Prvi dobar centaršut Dušana Tadića, štoper Strahinja Pavlović je sjajno skočio i glavom poslao loptu u mrežu. Gol na vreme. 

 

 

42. minut: nemaju samopouzdanje igrači Srbije, mnogo je alibi pasova iako nisu pod presingom i imaju dosta slobodnog prostora. A greške se nižu, Saša Lukić je izguibio loptu na centru a Kundeov udarac sa 15 metara odbranio je Vanja Milinković Savić.

39. minut: oporavili su se igrači Srbije iz šoka, imao je Tadić dobru poziciju sa 10-tak metara ali je očajno šutirao preko gola.

35. minut: Kamerunci su iskoristili prvi prekid, Srbija je prokockala dve velike prilike i zato su u minusu. Međutim, posle gola su "orlovi" upali u "crnu rupu", Kamerunci su to osetili i pritiskaju da postignu još jedan pogodak. Neverovatno kako se slika na meču okrenula.

29. minut GOOL, Vodi Kamerun 1:0, strelac Kasteleto: Neverovatno kako je Srbija primila jevtin gol. Živković je pogrešnim pasom omogućio korner Kamerunu, posle uigrane akcije, Nkulu je prebacio loptu glavom, Kasteleto je ostao sam na drugoj stativi i lako pogodio mrežu.

 

 

17. minut: Šta je promašio Mitrović? Posle greške odbrane i nespretne intervencije Tola, Mitrović je sa 10 metara neometan šutirao pored gola. Au, kakva je to prilika bila. Nestvaran promašaj.

 

 

10. minut: stativa! Sve je uradio sam Aleksandar Mitorivć, prevaruio je Nkulua i iskosa sa desne strane levom nogom pogodio stativu. Šteta. Srbija pravi pritisak.

 

 

6. minut: nervozno su ušle obe ekipe u meč, prva je zapretila Srbija, posle centaršuta Milenkovića pokušao je glavom Mitrović. Preko prečke.

1. minut: nije ni 60 sekundi prošlo, Aleksandar Mitrović je nezgodno doskočio i doživbeo je povredu. srećom vratio se na teren.

 

 

Počeo je meč, Srbija igra samo sa jednim napadačem Aleksandrom Mitrovićem, ali se u tim vratio Filip Kostić. Nemanja Maksimović počinje meč i menja Nemanju Gudelja. "Orlovi" kao Srbija nikad nisu na SP pobedili elekciju iz Afrike, izgubili su 2006. od Obale Slonovače 3:2 i 2010. godine od Gane 1:0. Kamerunci su promenili golmana, Onana čak nije ni na klupi jer je izbačen sa Mundijala.

KAMERUN - SRBIJA 3:3 (1:2)

Strelac: Kasteleto u 29, Abubakar u 63, Šupo Miting u 66. za Kamerun, a Pavlović u 45, S. Milinković Savić u 45+3, A. Mitrović u 53. minutu za Srbiju.

Stadion: "Al Džanub". Gledalaca: 39.879. Sudija: Hasan Muhamed (UAE).

KAMERUN: Epasi - Fai, Casteleto, Nkulu, Tolo - Hongla (od 55. Abubakar), Anguisa (od 81.- Gue), Kunde (od 67. Ondua) - Toko Ekambi (od 67. Basong), Šupo Moting, Mbuemo (od 81. Nkudu).

SRBIJA: V. Milinović Savić - Milenković, Veljković (od 79. Babić), Pavlović (od 56. S. Mitrović) - Živković (od 79. Radonjić), Lukić, Maksimović, S. Milinković-Savić (od 79. grujić), Kostić (od 90. Đuričić) - Tadić, A. Mitrović.

Grupa G, 2. kolo

Kamerun – Srbija 3:3 (1:2)
/Kasteleto 29, Abubakar 63, Šupo Moting 66 - Pavlović 45, S. Milinković Savić 45+3, A. Mitrović 53/
Brazil – Švajcarska / 17.00

Standings provided by Sofascore

1. kolo
Švajcarska – Kamerun 1:0 (0:0)
/Embolo 48/
Brazil – Srbija 2:0 (0:0) 
/Rišarlison 62, 73/ 

3. kolo (2. 12.)
Kamerun – Brazil / 20.00
Srbija – Švajcarska / 20.00

Komentari (0)

Sport