Fudbal

Tadić i Milinković-Savić: Atmosfera je nikad bolja, znali smo da utakmica sa Švajcarskom odlučuje

Komentari

Autor: Euronews

29/11/2022

-

16:03

Tadić i Milinković-Savić: Atmosfera je nikad bolja, znali smo da utakmica sa Švajcarskom odlučuje
Tadić i Milinković-Savić: Atmosfera je nikad bolja, znali smo da utakmica sa Švajcarskom odlučuje - Copyright TV Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, i vezni igrač Sergej Milinković-Savić govorili su na konferenciji za medije.

"Orlovi" i "lavovi" su remizirali 3:3 uprkos činjenici da je Srbija vodila sa 3:1 posle sat vremena igre. Kamerun je sa dva gola za samo tri minuta poravnao rezultat i tako otežao put izabranicima Dragana Stojkovića Piksija do plasmana u osminu finala.

Upitan je kapiten na startu o potencijalnim provokacijama Švajcaraca koji imaju albansko poreklo.

"Treba da se fokusiramo na fudbal i da pokažemo da smo bolji od njih. Igramo svaku utakmicu pod velikim pritiskom, na to su svi navikli. I mi i oni, te se svodi na to ko će bolje da igra fudbal".

Dotakao se i činjenice da nije prijatno ispusti 3:1, ali da veruje u pobedu u poslednjem kolu.

"Sigurno da nije prijatno da se ispusti prednost, nisi zadovoljan kad igraš nerešeno. Te golove kohe smo primili, to ne sme da nam se dešava. Svi smo čekali utakmicu Brazila i Švajcaske. Do nas je, treba nam pobeda. Bilo je i dobrih i loših momenata, slično je kao sa Irskom, tamo smo igrali u 1:1 i kasnije pobedili u Lisabonu. Držimo se zajedno, nikad nije bila bolja atmosfera u reprezentaciji".

Podelio je sa novinarama i kako se osećao kada je Švajcarsla dala gol.

"Otišao sam u sobu, zatvorio se... Gledao sam utakmicu i čuje se par sekundi ranije. Postižu prvi pogodak i tu je bila jedna lopta, samo da Švajcarska nije dala. Dao je Brazil, ali je bio ofsajd... Posle kada su dali gol, usledila je radost. Sada sve zavisi od nas".

Tadić o Švajcarskoj:

"Dobro su organizovani, disciplinovani su. Imaju individualni kvalitet, ali imaju timsku organizaciju. Znaju šta rade, dobre trkače imaju. Kao tim su dosta dobri".

Sergej Milinković-Savić istakao je da sve u rukama reprezentativaca Srbije.

"Mi gledamo sebe, da krenemo od prvog minuta snažno i jako i da im pokažemo da smo došli po pobedu. Veliki je put bio do SP, želeli smo da se kvalifikujemo, videli smo raspored i grupu i znali da će dosta zavisiti od meča sa Švajcarskom".

Upitan je i o pokušaju loba na 3:1.

"I da je bilo 0:0 isto bih probao", kratak je bio fudbaler Lacija.

O povredi...

"Zglob je mnogo bolje, radio sam terapije, ide ka boljem. Imao sam i neki poseban 'tape' na nozi".

Sergej o veznom redu:

"Vezni red, uglavnom srce ekipe. Dajemo se da damo maksimum. Protiv Brazila nije bilo kako treba, a protiv Kameruna smo dobro igrali. Dobra utakmica, dosta prilika. Šteta za šanse, ali što se tiče veznog reda, mislim da ide u dobrom pravcu. Moramo da pokažemo visok nivou i visoku želju kako bismo pobedili".

Komentari (0)

Sport