Fudbal

Četvorica reprezentativaca Švajcarske neizvesni za duel sa Srbijom

Komentari

Autor: Euronews

01/12/2022

-

11:51

Četvorica reprezentativaca Švajcarske neizvesni za duel sa Srbijom
Murat Jakin - Copyright AP Photo/Gregorio Borgia

veličina teksta

Aa Aa

Srbija i Švajcarska, svi su uvereni, sutra od 20.00 časova (TV Arena Premium 1) igraju ključni meč za drugo mesto u grupi "G" na Mundijalu. I dok se selektor Srbije Dragan Stojković već 20 dana muči sa sastavljanjem tima zbog brojnih povreda igrača, pred ključni meč slične probleme ima i selektor Švajcarske Murat Jakin.

"Nacionalna uzbuna u najgluplje vreme", naslov je švajcarskog lista Blik, koji otkriva da su čak četvorica fudbalera pod znakom pitanja: golman Jan Zomer i Niko Elvedi su bolesni, Đerdan Šaćiri i Noa Okafor nisu se dovoljno opravili.

Ako je verovati njihovim izvorima, Šaćiri je preskočio meč sa Brazilom kako bi bio potpuno spreman za Srbiju. Povreda mišića ipak nije tako jednostvana kako se smatralo u prvi mah i veliko je pitanje da li će biti u startnoj postavi. Iste muke muče i napadača Salcburga Okafora, pa je i on pod velikim znamom pitanja. Da li će uspeti u trci sa vremenom veliko je pitanje za obojicu.

S druge strane, Zomer i Elvedi su zbog prehlade i temperature preskočili današnji trening, dobili su poštedu i tek sutra će se znati njihovo zdravstveno stanje. 

"Blik" nije želeo da se bavi prognozama, samo je konstatovao da Jakin pred meč odluke ima mnogo nedoumica.

Komentari (0)

Sport