Fudbal

Selektor Engleske Sautgejt dozvolio Sterlingu da ode u Englesku i reši porodične probleme

Komentari

Autor: Euronews

04/12/2022

-

23:30 >> 23:32

Selektor Engleske Sautgejt dozvolio Sterlingu da ode u Englesku i reši porodične probleme
Tanjug/AP Photo/Laurence Griffiths, Pool - Copyright Tanjug/AP Photo/Laurence Griffiths, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Engleska je ubedljivom pobedom nad Senegalom (3:0) obezbedila plasman u četvrtfinale Mundijala gde će se 10. decembra sastati sa Francuskom, ali je jedan od udarnih tema posle meča bio izostanak Rahima Sterlinga, koji nije igrao iz privatnbih razloga.

Selektor Garet Sautgejt nije objasnio o čemu se radi, već je samo potvrdio da je napadaču Čelsija dopustio da se vrati u Englesku.

"Proveo sam danas vreme sa Rahimom, on će otputovati kući jer je u ovom času njegova porodica važnija od bilo čega drugog. Dali smo mu prostora i vremena da sve to reši i videćemo narednih dana kako će se situacija odvijati. Nisam želeo da vršim pritisak na njega, fudbal ponekad nije najvažniji, jer je i za mene porodica na prvom mestu", rekao je Sautgejt ne nadajući se preterano da li će se igrač i vratiti u Katar.

Istakao je Sautgejt da su na meču protiv Senegala Belingem i Henderson odigrali ključnu rolu na sredini terena.

"Hendo nije igrao mnogo, ali je on pravi lider na terenu. Okupio je igrače oko sebe u kampu, a pružio je sjajnu preformansu na terenu. On je sa Belingemom odigrao sjajno na sredini terena, oduzeo je mnogo drugih lopti, kreirao napade, na kraju otvorio meč sjajnim pogotkom. Belingem je super talentovan igrač koji uvek koristi šansu na terenu. Njegov progres je fenomenalan".

Konačno je gol postigao i Hari Kejn.

"On je klasa, zna se šta znači za našu selekciju u svakom smislu".

Svetski šampion je rival u četvrtfinalu.

"Oni su neverovatan tim, sa fenomenalnim rekordom na Mundijalu, skup vrhunskih individualaca. U tom meču ćemo morati da odigramo na najvećoj razini naših mogućnosti. Videćemo", zaključio je Sautgejt.

Komentari (0)

Sport