Fudbal

Fabio Kapelo tvrdi da je u Kataru dokazano da fudbal "tiki take" i igra sa "lažnom devetkom" ne donose rezultat

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2022

-

15:49 >> 15:50

Fabio Kapelo tvrdi da je u Kataru dokazano da fudbal "tiki take" i igra sa "lažnom devetkom" ne donose rezultat
Fabio Kapelo tvrdi da je u Kataru dokazano da fudbal "tiki take" i igra sa "lažnom devetkom" ne donose rezultat - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Svetsko prvenstvo u Kataru označilo je definitivni kraj "tiki taka" fudbala i igre bez napadača, izjavio je danas legendarni italijanski trener Fabio Kapelo, prenose španski mediji.

Italijanski trener se osvrnuo na eliminaciju Španije u osmini finala Mundijala u Kataru od Maroka.

"Nema više 'tiki take', nema više 'lažne devetke'. Španija je to pokazala. To je formula koja može da prođe u određenim situacijama i nekim mečevima, ali ne kao sistem. Prisustvo centralnog napadača je ključno", rekao je Kapelo.

Španija je na SP pobedila Kostariku (7:0), odigrala 1:1 sa Nemačkom i izgubila od Japana (1:2). "Crvena furija" je odigrala bez golova u osmini finala sa Marokom, a eliminisana je sa SP posle izvođenja penala.

"Kada posed lopte ne prati brzina, igra postaje neproduktivna. Fudbal i stil Pepa Gvardiole su evoluirali za 10 godina, a ne treba zaboraviti da je Barselona tada imala Lionela Mesija i Andresa Inijestu u najboljim godinama", zaključio je Kapelo.

Španija je danas dobila i novog selektora, Luisa Enrikea zamenio je Luis De la Fuente.

Komentari (0)

Sport