Fudbal

Megvajer deli mišljenje engleske javnosti: Možemo do svetskog trona

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2022

-

18:33

Megvajer deli mišljenje engleske javnosti: Možemo do svetskog trona
Hari Megvajer - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaler Mančester junajtera Heri Megvajer (29) veruje da reprezetacija Engleske može da osvoji Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Gordi albion" je grupnu fazu završio na prvom mestu, da bi posle pobede nad Senegalom u osmini finala (3:0) obezbedio plasman među osam najboljih selekcija na svetu. Odlične partije izabranika Gereta Sautgejta, raspalile su maštu engleskih navijača da bi "Zlatna Boginja" mogla ponovo da se vrati na "Ostrvo", a njihovo mišljenje deli i iskusni defanzivac.

"Mislim da je to jedina stvar za koju bih rekao da se ovaj tim razlikuje od onog iz 2018. godine. Stvarno verujem da je to moguće", rekao je Mekvajer za engleske medije.

Pobednički mentalitet je to što krasi "Gordi Albion" na ovom turniru.

"Uvereni smo da možemo da osvojimo turnir u Kataru, to je pozitivina promena u našem pristupu i mentalitetu. Naravno, znamo koliko će to da bude teško. Mislim da postoji pet, šest timova sa istim uverenjem, a od 2018. mi nismo bili takvi", dodao je defanzivac Engleske.

Zbog nešto slabijih partija tokom poslednje dve sezone, štoper Junajteda se često nalazio na meti kritika u domovini.

"Iskreno, ne pratim previše društvene mreže. Možda moja porodica čita više od mene. Pričam im da se sklone od društvenih mreža, iako je to navika većine ljud. Čitam ponešto, ali imam 29 godina, kapiten sam Mančester junajteda i odigrao sam 52 meča za englesku reprezentaciju. Ako se osvrnem na svoju karijeru, onda živim svoj san. Radim ono što sam oduvek želeo. Prošla sezona mi je bila teška, nisam dobro igrao kao u prethodnih pet. Mislim da samo Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo nisu imali oscilacije u igrim tokom svojih karijera", naveo je Megvajer.

Engleska čeka titulu šampiona sveta još od 1966. godine, a prvu priliku da ostane u igri za novu, imaće protiv Francuske u četvrtfinalu. Ta utakmica na programu je u subotu od 20 časova, uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Komentari (0)

Sport