Fudbal

Selektor Portugala Santoš: Vreme je da Ronalda ostavite na miru

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2022

-

16:45

Selektor Portugala Santoš: Vreme je da Ronalda ostavite na miru
Fernando Santoš - Copyright Tanjug/(AP Photo/Pavel Golovkin)

veličina teksta

Aa Aa

Portugal je prolaz u četvrtfinle na Mundijalu u Kataru obezbedio ubedljivom pobedom protiv Švajcarske (6:1). Trijumfu su prethodili potresi u timu nakon što je Ronaldo negodovao zbog izmene u prethodnom meču protiv Južne Koreje.

Zbog neprimerene reakcije selektor Fernando Santoš odlučio je da najveću zvezdu u ekipi malo ohladi pa ga je poslao na klupu u meču osmine finala.

Portugal je pružio briljantnu partiju, spakovao rivalu šest lopti u mreži i podigao samopouzdanje pred naredne duelu u Kataru, međutim, Ronaldo je ponovo bio u centru pažnje.

Pojavila se vest da bivši igrač Mančester junajteda želi da napusti reprezentaciju pred duel sa Marokom nezadovoljan tretmanom, ali su ubrzo usledili i demanti.     

"Ronaldo mi nikada nije rekao da želi da napusti reprezentaciju i mislim da je krajnje vreme da prestanemo sa polemikom", izjavio je Fernando Santoš.

Selektor Portugala je potvrdio informacije koje je juče objavio Fudbalski savez Portugala oko odlaska iz reprezentacije Kristijana Ronalda.

"Iz očiglednih razloga, Kristijano nije bio baš srećan zbog toga što nije bio u startnoj postavi. Razgovarao sam s njim posle ručka na dan utakmice i pozvao ga u svoju kancelariju. Pitao me je da li mislim da je to stvarno dobra ideja, ali imali smo normalan razgovor u kome sam objasnio svoja gledišta i on ih je naravno prihvatio. Mislim da je krajnje vreme da ga ostavite na miru", izjavio je Santoš, a prenosi Skaj sport.

Selekcija Portugala sutra od 16 časova igra utakmicu četvrtfinala Mundijala protiv reprezentacije Maroka.

Komentari (0)

Sport