Fudbal

Hari Kejn tragičar Engleske: Promašio je rekordni penal na SP

Komentari

Autor: Euronews

11/12/2022

-

09:22

Hari Kejn tragičar Engleske: Promašio je rekordni penal na SP
Heri Kejn - Copyright Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

veličina teksta

Aa Aa

Engleska se vraća kući. "Gordi Albion" je poražen u četvrtfinalu od Francuske 2:1, a tragičar je bio kapiten Hari Kejn. I to u momentu kada je ispisao istoriju Mundijala kao prvi fudbaler koji je izveo pet jedanaesteraca na SP.

Napadač Totenhema je realiovao prvi jedanaesterac u 55. minutu, kada se sa osam golova na SP i ukupno 53 izjendačio sa rekorderom svoje zemlje Vejnom Runijem, ali je onaj drugi u 84. minutu promašio. Poslao je loptu u 15. red publike. Ostaće upamćeno da je izveo najviše penala u istoriji, ali da je taj rekordni bio poguban po "Gordi Albion".

"Znamo koliko je Hari golova postigao i sa bele tačke i uopšte za Englesku, da nije bilo njega ne bismo ni bili na Mundijalu. On je naš kapiten, ima jak karakter i biće jači posle ovoga. Ostaje mi utisak da nismo imali sreće protiv Francuske, nismo zaslužili da izgubimo", istakao je Džordan Henderson.

 

 

Selektor Garet Sautgejt bio je razočaran eliminacijom jer smatra da je bolji tim poražen.

"Uradili smo šta smo mogli, nismo mogli više. Francuska koja je svetski šampion bila je u paklu tokom meča, ali je imala više sreće. Mi pobeđujemo i gubimo kao tim. Propustili smo dobre prilike i niko ne upire prstom u Harija. Da nije njega ne bismo bili ovde. Imali smo dobre performanse tokom Mundijala, igrači su dali maksimum i nemam šta da im zamerim", istakao je Sautgejt.

PENALDŽIJE NA SP

5 penala - Hari Kejn (Engleska)

4 penala - Lionel Mesi, Gabrijel Batistuta (Argentina), Asamoa Đan (Gana), Kristijano Ronaldo, Euzebio (Portugalija), Rob Rensebrink (Holandija)

Komentari (0)

Sport