Fudbal

Dešan ostaje selektor Francuske: Ništa od dolaska Zidana?

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2022

-

15:52

Dešan ostaje selektor Francuske: Ništa od dolaska Zidana?
Didije Dešan - Copyright AP Photo/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan odlučio je da ostane na ovoj funkciji do završetka Evropskog prvenstva 2024. godine, prenosi francuski list "Parizijen".

Francuski mediji podsećaju da je Dešan najavio da će se povući po završetku Svetskog prvenstva u Kataru, a na njegovo mesto trebalo je da dođe Zinedin Zidan, koji je odbio nekoliko ponuda, jer je čekao da preuzme selekciju Francuske.

"Parizijen" navode da su čelnici Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Dešanu ostavili mogućnost da sam odluči. On je priznao da je dogovor između njega i čelnika FFF bio da se ispuni cilj oko plasmana u polufinale i SP da se posle toga priča o njegovoj budućnosti.

Francuska je sinoć pobedila Englesku (2:1) u četvrtfinalu Mundijala, a u polufinalu SP "trikolori" će se sastati sa Marokom.

"Imam u svojim rukama odluku o budućnosti, tako da ću uskoro prelomiti. Igraćemo u polufinalu, onda ćemo videti šta će da bude. Lepo je ostvariti cilj, koji je zadala FFF, kao i predsednik Noel le Grae. Želim samo da uživam u ovoj pobedi", rekao je Dešan posle meča sa Engleskom na pitanje da li ostaje selektor Francuske.

"Parizijen" ističe da je Dešan odlučio da ostane selektor Francuske. "Trikolori" će u sredu u polufinalu SP igrati sa Marokom.

Dešan (54) je u karijeri trenirao Monako, Juventus i Marsej, a selektor Francuske je od 2012. godine. On je sa Francuskom osvojio SP 2018, Ligu nacija 2021. godine i poražen je u finalu EP 2016. od selekcije Portugalije.

Komentari (0)

Sport