Fudbal

Sautgejt razmatra opciju da napusti mesto selektora Engleske

Komentari

Autor: Euronews

12/12/2022

-

22:47

Sautgejt razmatra opciju da napusti mesto selektora Engleske
Sautgejt - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt još nije odlučio da li će ostati na tom mestu, nakon eliminacije u četvrtfinalu Mundijala u Kataru.

Engleska je pre dve godine igrala finale Evropskog prvenstva. Utakmica za titulu odigrana je na njenom terenu, ali je pobedu odnela Italija.

Imali su u Engleskoj velika očekivanja od Svetskog prvenstva u Kataru, ali nisu uspeli dalje od četvrtfinala, u kom ih je zaustavio aktuelni svetski šampion, selekcija Francuske.

Selektor Engleske još ne zna da li će ostati na tom mestu. Navodno, Garet Sautgejt razmatra da podnese ostavku, prenose britanski mediji.

Sautgejt se već 18 meseci nalazi pod pritiskom javnosti, osporavali su ga čak i pred EURO kada je igraop finale, a određeno nepoverenje tinjalo je posebno posle debakla od Mađarske (0:4) u Ligi nacija.

"Ne želim da prođe četiri-pet meseci misleći da sam izabrao pogrešno na Mundijalu. previše je to važno da bismo svi mi pogrešili", rekao je Garet po povratku sa Mundijala.

Od osvajanja titule 1966. godine, Sautgejt je selektor Engleske sa najviše mečeva na svetskim i evropskim šampionatima. Na 19 mečeva ostvario 11 pobeda, četiri remija i četiri poraza.

Komentari (0)

Sport