Fudbal

Mislite da sam lud, ali mi želimo da osvojimo Mundijal: Selektor Maroka samouveren pred polufinale protiv Francuske

Komentari

Autor: Euronews

13/12/2022

-

12:59

Mislite da sam lud, ali mi želimo da osvojimo Mundijal: Selektor Maroka samouveren pred polufinale protiv Francuske
Mislite da sam lud, ali mi želimo da osvojimo Mundijal: Selektor Maroka samouveren pred polufinale protiv Francuske - Copyright Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

veličina teksta

Aa Aa

Plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva fudbaleri Maroka su napravili najveći uspeh, ne samo svoje države, već i afričkog fudbala generalno. Međutim, oni ne žele tu da se zaustave.

Selektor Valid Radragui tvrdi da izuzetno poštuje selekciju Francuke, ali da veruje kako njegov tim može da trijumfuje u sutrašnjem polufinalu (20, TV Arena 1 Premum), akansije i da osvoji "svetsku krunu"

"Igramo protiv aktuelnog šampiona sveta, protiv najboljih igrača sveta koje predvodi najbolji trener na svetu, ali mi se ne predajemo. Nikada to nismo radili, pa nećemo ni sada. Nazovite me ludim, ali mi želimo da osvojimo Mundijal. Tako i ulazimo u ovaj meč, sa željom da pobedimo. Svi igrači su spremni, uspeli smo da se oporavimo i jedva čekamo da izađemo na teren", kaže Radragui.

Način igre na koji igra Maroko tokom ovog Mundijala nije naročito lep. Svestan je toga i selektor nacionalnog tima, ali objašnjava da se na Svetskom prvenstvu ne ocenjuje lepota, već računa samo konačan rezultat.

"Uopšte se ne obazir na te priče. Mislim da njih plasiraju oni kojima smeta naš uspeh. Možda bih mogao da predložim predsedniku FIFA Đaniju Infantinu da ekipa koja ima loptu u svojim nogama više od 60 odsto treba da osvoji jedan bod. Ukoliko to bude usvojeno, ond amožemo da pričamo o tome, do tada posed lopte me uopšte ne zanima. Važan je samo krajnji rezultat i to nas jedino zanima. U nekoliko navrata na ovom Mundijalu su nas već otpisivali, a mi smo se vraćali i pobeđivali, pa ne znam zašto to ne bismo uradili i sutra", rekao je Radragui na kraju poručio:

"Mi ovde predstavljamo Maroko i Afriku i daćemo sve od sebe da se predstavimo u što boljem svetlu".

Komentari (0)

Sport