Fudbal

Mbape igrač sa najviše postignutih golova u finalima Mundijala

Komentari

Autor: Euronews

18/12/2022

-

19:21

Mbape igrač sa najviše postignutih golova u finalima Mundijala
Mbape igrač sa najviše postignutih golova u finalima Mundijala - Copyright Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

veličina teksta

Aa Aa

Gol u finalu Mundijala u Rusiji 2018 i tri 2022. Argentini u Kataru pomogla su Kilijanu Mbapeu da se upiše u fudbalsku istoriju.

Sjajni francuski napadač je uprkos porazu nakon penal serije, u prvih 120 minuta postigao het-trik i postao tek drugi igrač kome je to pošlo za rukom. Prvi koji je to uradio bio je Džef Herst 1966. kada se Engleska popela na tron sveta pobedom nad Zapadnom Nemačkom.

Kilijan je pružio odličnu partiju, iako nije bio uočljiv u prvih 70 minuta, kasnije je bio ključni faktor za ekipu Didijea Dešana, a čak je i u penal seriji po treći put matirao Emilijana Martineza sa bele tačke. 

Dva puta je to činio tokom utakmice, a gol iz igre bio je zaista spektakularan. Nalazio se u šesnaestercu Argentine kada je ka njemu dolazila lopta iz vazduga, koju se činilo da će primiti, pa tek onda pokušati da zapreti. Ali ne... On je iz prve na maestralan način šutirao iz voleja i zatresao mrežu, pa tako poravnao rezultat na 2:2.

S obzirom na to da je i u Rusiji bio strelac jednog gola u pobedi nad Hrvatskom u finalu, Mbape sada u svom dosijeu ima četiri postignuta pogotka u finalima Mundijala i prvi je u istoriji koji je tako nešto učinio.

Međutim, to nije bilo dovoljno da se pobedi Argentina. Lionel Mesi je postigao gol manje od saigrača iz Pari sen Žermena i na taj način bio predvonik ekipe koja je kasnije i podigla trofej.

Komentari (0)

Sport