Fudbal

Argentina sprema spektakularni doček fudbalerima posle osvajanja titule na SP

Komentari

Autor: Tanjug

19/12/2022

-

19:07

Argentina sprema spektakularni doček fudbalerima posle osvajanja titule na SP
Argentina sprema spektakularni doček fudbalerima posle osvajanja titule na SP - Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Argentine, koja je osvojila titulu na Svetskom prvenstvu u Kataru, doputovaće u Buenos Ajres u utorak oko sedam sati po centralnoevropskom vremenu, prenose lokalni mediji.

Ekspedicija argentinske reprezentacije krenula je danas iz Dohe, a zadržaće se na aerodromu u Rimu zbog dolivanja goriva. Argentinski mediji očekuju da fudbaleri novog svetskog šampiona stignu na aerodrom u Buenos Ajres oko tri sata posle ponoći po lokalnom vremenu, odnosno sedam ujutru po centralnoevropskom.

Potom će karavan sa fudbalerima krenuti ka glavnom gradu Argentine. Lokalni mediji ističu da se fudbalerima sprema spektakularan doček u Buenos Ajresu, a očekuje se više stotina hiljada ljudi na ulicama. Centralna proslava trebalo bi da bude organizovana ispred predsedničke palate Kasa Rozada, a na balkonu ovog zdanja trebalo bi da se sa peharom pojave Lionel Mesi i njegovi saigrači.

Na ovom mestu održana je proslava i 1986. godine kada je Argentina osvojila titulu na SP u Meksiku, a trofej pred navijače je izneo Dijego Armando Maradona.

Argentina je sinoć treći put u istoriji osvojila titulu svetskog šampiona, pošto je u finalu posle boljeg izvođenja penala pobedila Francusku ukupnim rezultatom 7:5. Meč je posle 90 minuta završen bez pobednika, 2:2, a posle dodatnih 30 minuta bilo je 3:3. "Gaučosi" su trijumfovali posle penala.

Komentari (0)

Sport