Fudbal

"Večiti rivali" započeli pripreme za prolećni deo sezone

Komentari

Autor: Euronews

21/12/2022

-

15:11

"Večiti rivali" započeli pripreme za prolećni deo sezone
"Večiti rivali" započeli pripreme za prolećni deo sezone - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde započeli su pripreme za drugi deo sezone koji počinje u februaru. Ipak, timovi nisu kompletni, a pretežno u ekipama fale stranci.

Jutarnjim treningom u Sportskom centru Partizan-Teleoptik počeo je i zvanično pripremni period FK Partizan za prolećni deo sezone 2022/2023. Trener Gordan Petrić je na raspolaganju imao 26 igrača, dok će se Rikardo Gomeš, Bibars Natho, Kvinsi Menig, Fuseni Dijabate i Patrik Andrade pridružiti ekipi u utorak, 27. decembra.

Kako bi se kompletirali svi zdravstveni parametri, igračima su uzeti uzorci za biohemijske analize krvi koje vrši laboratorija Doma zdravlja i opšte bolnice BelMedik.

"Crno-beli" će prvi meč u nastavku sezone odigrati četvrtog februara protiv Napretka u Kruševcu, a 16. i 23. februara odigraće dvomeč u šesnaestini finala Lige konferencija protiv moldavskog Šerifa.

Završena je pauza i za neke igrače aktuelnog šampiona Crvene zvezde. Trener Miloš Milojević danas je na treningu imao 17 igrača, a predvodio ih je kapiten Milan Borjan koji se vratio posle Mundijala sa selekcijom Kanade i kratkog odmora.

Na prvom treningu prisustvovali su pored kapitena Marko Gobeljić, Milan Rodić, Nenad Krstičić, Radovan Pankov, Nemanja Motika, Nikola Stanković, Stefan Leković, Lazar Nikolić, oporavljeni Veljko Nikolić, Jegor Prucev, Irakli Azarov, Stefan Mitrović, Jovan Mijatović, Jovan Mituljikić, Nikola Mituljikić i Nikola Knežević.

Stranci, ali i iskusniji igrači poput Nemanje Milunovića, Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića priključivaće se radu do 2. januara za kada je zakazan i oficijalni početak priprema za prolećnu sezonu u kojoj crveno-beli žele da odbrane duplu krunu.

Ekipa će trenirati u Beogradu do odlaska na pripreme u Tursku 8. januara. U tri nedelje odigraće šest kontrolnih mečeva a rivali su Lehija Gdanjsk (15. januar), Nefči (19. januar), Koper (21. januar), Dinamo Tbilisi (22. januar). Generalka će biti duel protiv bugarskog šampiona Ludogoreca (25. januar), a poslednji rival će biti Austrija Lustenau dan pred povratak u Beograd 28. januara.

Zvezdin prvi rival u 20. kolu Mozzart Bet Superlige biće Vojvodina 4. februara. Crveno-beli su prvi deo sezone završili superiorno na prvoj poziciji sa 10 bodova prednosti u odnosu na Partizan.

Komentari (0)

Sport