Fudbal

Mbape sa bele tačke doneo trijumf Parižanima u sudijskoj nadoknadi

Komentari

Autor: Euronews

28/12/2022

-

23:23

Mbape sa bele tačke doneo trijumf Parižanima u sudijskoj nadoknadi
Mbape sa bele tačke doneo trijumf Parižanima u sudijskoj nadoknadi - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji strelac Svetskog prvenstva u Kataru, Kilijan Mbape, doneo je Pari sen Žermenu pobedu nad Strazburom u šestom minutu nadoknade i to sa bele tačke kada je zatresao mrežu za 2:1 (1:0). Ruku na srce, Strazbur je igrao sasvim solidno i vrlo verovatno da je nerešen ishod bio najpravedniji, ali treba uzeti u obzir i činjenicu da su domaći poslednjih pola sata igrali sa desetoricom, zbog crvenog kartona koji je zaradio Nejmar.

Izabranici Kristofa Galtijera su na odličan način otvorili meč i do vođstva su došli već nakon 13 minuta igre, kada je Nejmar centrirao a Markinjos glavom savladao protivničkog golmana.

Na izjednačujući pogodak čekalo se do 51. minuta, a interesantno je da je ponovo poslednji kontakt sa loptom pre ulaska u mrežu imao Markinjos. Adrijen Tomason je pokušao da centrira sa desnog boka, nakon čega je pogodio Markinjosa u nogu i lopta je završila u golu.

PSŽ je potom krenuo u potpunu ofanzivu, ali je situaciju mnogo promenilo isključenje Nejmara. Brazilski superstar je najpre zaradio žuti karton u 61. minutu zbog prekršaja, da bi samo minut kasnije zbog simuliranja zaradio i drugu javno opomenu, a samim tim i isključenje.

Delovalo je da će ekipe podeliti bodove, ali je u protivničkom šesnaestercu oboren Kilijan Mbape. Francuz je potom preuzeo odgovornost i rutinski savladao Maca Selsa sa 11 metara i doneo tri boda svom timu.

U narednom kolu PSŽ gostuje Lensu 1. januara, dok će na svom terenu 2. dočekati Trou.

Komentari (0)

Sport