Fudbal

Raspoloženi Mesi odveo Argentinu u polufinale: Kolumbija izbacila Urugvaj na penale

Komentari

Autor: Euronews

04/07/2021

-

09:54 >> 10:43

Raspoloženi Mesi odveo Argentinu u polufinale: Kolumbija izbacila Urugvaj na penale
AP/Andre Penner - Copyright AP/Andre Penner

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Argentine pobedila je Ekvador (3:0) u Gojaniji i tako se plasirala u polufinale Kopa Amerika. Lionel Mesi je bio sjajan, dao je treći gol u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena iz slobodnog udarca i asistirao kod prva dva gola Rodrigu de Polu i Lautaru Martinezu.

Mesi je na pet mečeva imao četiri gola i četiri asistencije, duplo više od bilo kog drugog igrača na turniru. Ovo je ujedno bio i njegov 58. gol iz slobodnog udarca za klub i reprezentaciju (drugi na turniru), pa je tako pretekao legendarnog Brazilca Ronalda.

”Bila je to veoma teška utakmica, znali smo da će protivnik biti težak. Važno je da smo napravili još jedan korak“, rekao je Mesi.

Kapiten argentinske reprezentacije je na četiri od pet utakmica proglašavan za igrača meča..

”Uvek sam govorio: Pojedinačne nagrade su u drugom planu, mi smo tu zbog nečeg drugog. Želim da čestitam ekipi na odrađenom poslu. Imamo cilj i razmišljamo o tome.“

Četrnaestostruki pobednici Kopa Amerika igraće sa Kolumbijom, koja je ranije tokom dana pobedila Urugvaj na penale. 

David Ospina odbranio je dva penala i odveo Kolumbiju u polufinale nakon remija bez golova sa Urugvajem u regularnom delu i nakon produžetaka. Kolumbiji ostaje nada da može da prve titule Kopa Amerika još od 2001. godine.

Kolumbijski golman je zaustavio udarce Himeneza i Vinje, dok su precizni bili napadači Edinson Kavani i Luis Suarez. Duvan Zapata, Davinson Sančez, Jeri Mina i Migel Borha su pogađali za Kolumbiju.

Brazil i Peru igraće u utorak jedan čas iza ponoći u Rio de Žaneiru, dok će Argentina i Kolumbija igrati u noći između utorka i srede (3.00) u Braziliji.

Komentari (0)

Sport