Fudbal

Geret Bejl objavio da odlazi u penziju

Komentari

Autor: Euronews

09/01/2023

-

16:39

Geret Bejl objavio da odlazi u penziju
Geret Bejl objavio da odlazi u penziju - Copyright Tanjug/AP Photo/Kyusung Gong

veličina teksta

Aa Aa

Velški fudbaler, Geret Bejl, objavio je danas da ide u penziju.

On je povlačenje objavio na svom tviter profilu gde je obrazložio zašto se u svojoj 34. godini odlučio za ovaj potez.

Brzonogo krilo karijeru je započelo u Sautemptonu, potom je usledio transfer u Totenhem za koji je Bejl na 203 utakmica postigao 55 pogodaka.

Najveće uspehe imao je sa Real Madridom sa kojim je osvojio tri La lige, po jedan Kup kralja i Superkup Španije, pet Liga šampiona, tri UEFA Superkupa i tri klupska Svetska prvenstva.

Za reprezentaciju Velsa odigrao je 111 utakmica i postigao 41 gol i najbolji je strelac u istoriji svoje selekcije. Takođe je i igrač sa najviše utakmica kao kapiten, a predvodio je Vels na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u kataru, koje je bilo prvo za Vels od 1958. godine.

 

 

"Nakon brižljivog razmišljanja, objavljujem da se odmah povlačim iz klupskog i međunarodnog fudbala", počeo je Bejl.

"Osećam se neverovatno srećnim jer sam ostvario svoj san da igram sport koji volim. Dao mi je jedan od najboljih trenutaka u životu. Vrh vrhova tokom 17 sezona koji će biti nemoguće ponoviti bez ozbira na to šta sledeće poglavlje ima u planu za mene.

"Od mog prvog dodira u Sautemptonu do poslednjeg u Los Anđeles Galaksiju i svega između toga oblikovao sam klupsku karijeru sa neverovatnim ponosom i zadovoljstvom", poručio je Bejl.

Komentari (0)

Sport