Fudbal

Sebastijan Ale blistao protiv Bazela: Pobedio rak i postigao het-trik za sedam minuta

Komentari

Autor: Euronews

13/01/2023

-

21:15

Sebastijan Ale blistao protiv Bazela: Pobedio rak i postigao het-trik za sedam minuta
Sebastijan Ale - Copyright AP Photo, File

veličina teksta

Aa Aa

Samo šest meseci nakon što mu je dijagnostifikovan rak testisa, fudbaler Borusije iz Dormunda Sebastijan Ale, pobedio je opaku bolest i vratio se na teren, gde je pokazao da će biti značajno pojačanje "milionera" u nastavku sezone.

Iako je utakmica bila prijateljskog karaktera, fudbaler iz Obale Slonovače postigao je het-trik u pobedi Dortmunda nad švajcarskim Bazelom (6:0), a da dostignuće bude veće, to je učinio za svega sedam minuta.

Borusija je na poluvremenu vodila 1:0 golom Marka Rojsa, da bi u drugom delu igre u potpunosti nadigrala rivala. Najpre su Donije Malen i Džud Belingem povisili na 3:0, da bi Sebastijan Ale postigao tri pogotka u periodu od 81. do 88. minuta. Snažni napadač je tako potvrdio da je loš period iza njega i da se nalazi u dobroj formi, uprkos svim problemima koje su ga zadesile u poslednjih šest meseci.

Sebastijan Ale je prošao dve operacije i četiri ciklusa hemoterapije pre nego što se ponovo našao na terenu. Zloćudne vesti dobio je u julu prošle godine, dve nedelje nakon što je iz Ajaksa prešao u Dortmund.

Prošle godine je postigao 21 gol za tim iz Amsterdama u holandskom prvenstvu, čime je poneo epitet najboljeg strelca lige.

 

 

 

Komentari (0)

Sport