Fudbal

Kangva stavio tačku na pobedu Crvene zvezde protiv Lehije

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2023

-

16:55

Kangva stavio tačku na pobedu Crvene zvezde protiv Lehije
Crvena zvezda - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda pobedila je u prvom pripremnom meču u Turskoj poljsku Lehiju 3:1 (1:1). Odigrali su igrači šampiona Srbije dosta dobro za ovu fazu priprema, posebno u prvom delu kada su propustili niz prilika. Poveli su pogotkom Bukarija, Kubicki je izjednačio, a pobedu ekipi Miloša Milojevića doneli su autogolom Pjetržak i preciznim udarcem Kings Kangva.

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević nije mogao da računa na lakše povređene napadače Pešića i Kulibalija, pa je izveo jednu "mešanu" postavu u kojoj Ibrahim Mustafa igrao na mestu napadača. Međutim, kvalitetom trčanja, presingom i kombinatorikom sigurno je mogao da bude zadovoljan bez obzira što je posle prvih 45 minuta bilo 1:1.

Dobro su crveno-beli ušli u meč, imali su kontrolu, pretili su na početku udarcima sa distance (Kanga), a poveli već u 13. minutu golom Osmana Bukarija. Šutirao je Kanga sa 25 metara, golman Lehije je izbio loptu do Azarova koji je centrirao sa leve strane. Lopta je došla do reprezenetativca iz Gane na drugoj stativi i usledila je rutinska realizacija.

Mogao je Mustafa i bolje da reaguje na odličan centaršut, sa pet metara je pogodio golmana. Lehija je uglavnom bila u podređenom položaju, ali u 20. minutu nisu imali ni sreće jer su iz prve napadačke akcije pogodili statvu Milana Borjana. Diktirali su igrači crveno-belih ritam, presingom su osvojili mnogo lopti i prava je šteta što dobre akcije Azarova i Mitrovića nisu bile i realizovane. 

Lehija je došla do izjednačenja u 39. minutu golom Kubickog. Posle prekida, lopta koju je  izboksovao Borjan na 20 metara, stigla je igrača poljskog tima koji je šutirao. Lopta se odbila od bloka i završila u mreži.

Stefan Mitrović je mogao da promeni rezultat na samom kraju rpvog dela, ali je njegov dobar udarac golman odbranio.

Crveno-beli su u nastavku imali inicijativu i kontrolu igre, ali ne i prilike kao u prvom delu. Ipak, u 71. minutu došli su u vođstvo autogolom Pjetržaka. Milan Rodić je odlično uposlio Nikolu Mituljikića koji je propustio loptu, a sopstvenu mrežu je zatresao defanzivac Poljaka.

Crveno-beli su imali više snage, Prucev je bio izblokiran, da bi Kings Kangva u 78. minutu iskosa sa desne strane povisio prednost Zvezde na 3:1.

Zvezda je u svemu bila kvalitetnija od Lehije, trenera Miloša Milojevića sigurno može da raduje fizička priprema tima i nivo prikazanog presinga.

Crvena zvezda je igrala u sastavu: Borjan - L. Nikolić, Leković, Dragović, Azarov - V. Nikolič, Kanga - Ivanić, Bukari, Mitrović - Mustafa. U nastavku su igrali: Vasiljević - Gobeljić, Eraković, Pankov, Rodić - Mijailović (Srnić), Kangva - Prucev, Krstičić, N. Mituljikić (Motika) - Katai.

Komentari (0)

Sport