Fudbal

Aleksandar Stanojević zvanično novi trener Konjaspora

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2023

-

17:01 >> 19:46

Aleksandar Stanojević zvanično novi trener Konjaspora
Aleksandar Stanojević zvanično novi trener Konjaspora - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski stručnjak Aleksandar Stanojević postavljen je na mesto šefa stručnog štaba turskog fudbalskog kluba Konjaspor. Bivši trener Partizana potpisao je ugovor na 18 meseci. Prethodno je klub prekinuo saradnju sa Ilhanom Palutom. 

Konjaspor je trenutno na sedmoj poziciji u turskom šampionatu. Tim iz Anadolije je dobro započeo sezonu i na pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru otišao je kao trećeplasirani na tabeli Turske. U nastavku prvenstva došlo je do pada forme i krize rezultata, upisana su tri remija i poraz.

 

 

Pored Stanojevića u stručom štabu će biti i Branko Vukašinović, Branimir Mićović, Nemanja Jovšić i Radenko Pantović. Do sada u karijeri Stanojević je vodio Partizan u dva navrata, Makabi Haifu, PAOK, Peking Goan i Al-Kadisij.

"Veoma sam srećan što sam ovde, otvaram novo poglavlje. Veliki izazov za mene i želim da se dokažem. Neko sam ko vredno radi, u fudbalu sam 24 sata, potrudiću se što bolje da se pokažem. Svi imaju velika očekivanja od mene. Očekivano. To vam daje više snage i energije da se pokažete u najboljem izdanju. Navikao sam i volim da radim pod pritiskom, tako je bilo i u prethodnim klubovima. Zbog toga ću se adaptirati na pritisak i očekivanja ovde", istakao je Stanojević za klupsku televiziju.

U klubu se od srpksog stručnjaka očekuje da izbori plasman u neki od evrokupova. Kroz prvenstvo će to biti teže jer Konja za trećeplasiranim Bašakšehirom zaostaje sedam bodova, ali bi Kup Turske mogao da bude dobra šansa jer je u osmini finala očekuje duela sa Gazijantepom.

Stanojević bi na klupi Konje trebalo da debituje prekosutra u kup meču protiv Gazijantepa. 

Komentari (0)

Sport