Fudbal

Karlo Anćeloti zna da je Real trenutno u krizi i najavljuje: Kad prođe januar za nas počinje nova fantastična era

Komentari

Autor: Euronews

18/01/2023

-

14:45

Karlo Anćeloti zna da je Real trenutno u krizi i najavljuje: Kad prođe januar za nas počinje nova fantastična era
Karlo Ančeloti - Copyright Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid je u krizi i igre i rezultata. Da nisu na fizičkom i energetskom nivou igrači branioca trofeja Lige šampiona i aktuelni vladari Primere pokazali su i u finalu Superkupa Španije gde su glatko, bez jačeg otpora bili ubedljivo poraženi od Barselone, koja im je ponovo preuzela i čelo tabele u ligi.

Trener Karlo Anćeloti je i danas na pres konferenciju pred sutrašnje drugo gostovanje "žutoj podmornici" u Kupu Kralja (21.00, TV Arena Premium)  potvrdio da je ekipa u krizi, ali da je situacija bila ista i prošle godine, pa su zatim bili osvojeni svi važni trofeji.

"Koincidencija je da smo i prošle godine u ovo vreme bili u krizi, moramo da izdržimo ovaj mesec a onda kreće novi ciklus za nas. Imali smo povrede koje su nas više pogodile i to nismo mogli da predvidimo. Za nas je sutrašnji dan važan iako nas svi smatraju "mrtvima". Moramo da ostanemo mirni, sigurni, Viljareal ima dobru dinamiku igre. Nikad se Real neće predavati, uvek ide napred. Kada će se to desiti? Ne znam, nadam se već sutra. Ne zaboravite da se mi igramo u svim takmičenjima", rekao je Anćeloti.

 

 

Pričao je najtrofejniji stručnjak Lige šampiona da "trener u krizi mora da radi najjednostavnije stvari a da je u fudbalu najlakše se braniti". Karvahal i Lukas Vaskez su van stroja zbog povreda, neće biti Luke  Modrića i Čuamenija. Odrizola se oporavio, možda će šansu dobiti Tobijas. Imao je razumevanja za slabija izdanja Tonija Krosa, Luke Modrića i Kamavinge, a onda je na kraju poslao navijačima ohrabrujuću poruku:

"Mislim da smo na početku ciklusa, u trenutku prelaska iz jedne fantastične ere u drugu"...

Komentari (0)

Sport