Fudbal

Stojković nije ljut na Crvenu zvezdu i Partizan: Utakmica protiv SAD prilika za nove igrače

Komentari

Autor: Euronews

20/01/2023

-

19:44

Stojković nije ljut na Crvenu zvezdu i Partizan: Utakmica protiv SAD prilika za nove igrače
Selektor Srbije Dragan Stojković - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Srbije će 26. januara odigrati prvu utakmicu posle Svetskog prvenstva u Kataru. "Orlovi" će u četiri ujutru po srednjeevropskom vremenu odmeriti snage sa Sjedinjenim Američkim Državama u Los Anđelesu.


Selektor Srbije Dragan Stojković na put vodi potpuno drugačiji sastav, u kojem neće biti nijednog fudbalera sa nedavno završenog Mundijalu. Gro igrača dolazi iz domaćih klubova, ali ne i onih najboljih Crvene zvezde i Partizana. "Večiti rivali" nisu bili spremni da se u jeku priprema i pred nastavak sezone odreknu svojih najboljih igrača.

"Tu je 17 igrača koji će biti na raspolaganju. Hvala svim klubovima koji su izašli u susret i pustili igrače da budu deo 'A' selekcije. Moram da napomenem javnosti, nema na spisku igrača Zvezde i Partizana, žao mi je zbog toga, ali se ne ljutim", rekao je Stojković i dodao:

"To je njihovo pravo, nisu dali dozvolu igračima da budu deo tima ovog puta i nema nikakvih problema. Žao mi je, jer sam hteo neke igrače da vidim uživo i na delu, što ne znači da ih neće biti. Bilo je planirano da tu budu sedmorica igrača iz tih klubova".

 

FSS

 

U sastavu Srbije biće i dvojica igrača koji nastupaju u Americi – Dejan Joveljić iz Los Anđeles Galaksija i golman Đorđe Petrović iz Nju Ingland Revolušena. I pored toga što će većina fudbalera dobiti priliku de debituje u dresu Srbije, Stojković napominje da duel sa "jenkijima" neće biti revijalan.


"Tu je grupa igrača koja je dobro poznata fudbalskoj Srbiji, pokazali su se i dokazali našoj ligi, kvalitet koji su pokazali je potpuno zadovoljavajući. Pitanje je da li to mogu da podignu na viši nivo. To ćemo videti. Utakmica u Los Anđelesu protiv SAD predstavlja sve samo ne ekskurziju, iako je prijateljska utakmica. To je odlična šansa i prilika za sve te igrače da pokažu talenat. Mart se bliži i veoma brzo kreće ono pravo - kvalifikacije za EURO", rekao je Dragan Stojković.

Komentari (0)

Sport