Fudbal

Arsenal u 90. minutu došao do velike pobede protiv Mančestera, Nketija srušio Junajted

Komentari

Autor: Euronews

22/01/2023

-

19:35

Arsenal u 90. minutu došao do velike pobede protiv Mančestera, Nketija srušio Junajted
Arsenal u 90. minutu došao do velike pobede protiv Mančestera, Nketija srušio Junajted - Copyright AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

Derbi 21. kola Premijer lige opravdao je sva očekivanja! Fudbaleri Arsenala pobedili su mančester junajted 3:2 (1:1) golom Edija Nketije u 90. minutu.

On je odlično reagovao u šesnaestercu posle dodavanja Martina Odegarda i tako rešio pitanje pobednika na ovom meču, a to mu je ujedno bio i drugi pogodak na meču.

Sjajnu formu potvrdio je Markus Rašford koji je u 17. posle presečene lopte sjajnim driblingom izbacio iz igre Tomasa Partija, potom se namestio za udarac i uputio neodbranjiv šut u donji desni ugao Erona Remsdejla.

Ubrzo je Arsenal došao do izjednačenja preko heroja Nketije koga je na drugoj stativi zaboravio Eron Van Bisaka, a napadač Arsenala je glavom zakucao loptu u mrežu Davida De Hee.

Potpuni preokret "tobdžijama" doneo je Bakaju Saka. Reprezentativac Engleske se na malom prostoru oslobodio Kristijana Eriksena i potom snažnim i preciznim šutem sa preko 20 metara savladao španskog golmana. 

Izjednačenje "crvenih đavola" režirao je Lisandro Martinez nesvakidašnjim golom. On je maltene sa zemlje glavom lobovao odbranu Arsenala ali ipak do nije bilo dovoljno da Junajted ostane neporažen na "Emiratima".

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport