Fudbal

Revija golova u Torinu: Danilo doneo bod Juventusu protiv Atalante

Komentari

Autor: Euronews

22/01/2023

-

22:44

Revija golova u Torinu: Danilo doneo bod Juventusu protiv Atalante
Juventus - Atalanta - Copyright Tanjug/(Marco Alpozzi/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Nakon brojnih preokreta, duel u Torinu između Juventusa i Atalante završen je bez pobednika, rezultatom 3:3 (2:1). Revija golova je možda i očekivana, u prošlom kolu "stara dama" je poražen od Napolija 5:1, dok je Atalanta savladala Salernitanu čak sa 8:2.

Od napadačkog fudfbala ekipe nius odustale ni u međusobnom duelu. Šokantni su bili za domaćina počeci kako prvog, tako i drugog poluvremena kada je odbrana tri puta matirana. U 5. minutu  Žeremi Boga je atakovao ka golu domaćina, proigrao Ademola Lukmana na desnoj strani. Napadač tima iz Bergama stvorio je sebi prostor za šut pored Aleksa Sandra.

Ciljao je iskosa bliži ugao Ščesnija koji je slabo intervenisao i lopta je završila u mreži, a Lukman proslavio svoj deseti pogodak u sezoni i drugo mesto na listi strelaca.

Za "staru damu" stvari su uskoro krenule na bolje. Najpre je sredinom poluvremena u kaznenom prostoru gostiju Ederson oborio Nikola Fađolija, nakon VAR provere dosuđen je penal koji je realizovao Di Marija za 1:1.

Tandem zaslužan za izjednačenje, lepo je kombinovao i u 34. minutu. Di Marija je na desnoj strani, atraktivno, petom prosledio loptu do Fađolija, a na njegov centaršut natrčao je Arkadijuš Milik i udarcem iz prve pogodio za 2:1.

U 37. sekundi nastavka Danilo je pogrešio pred svojim golom gosti su dobro kombinovali, da bi na dodavanje Lukmana sa levog boka utrčao Mele i poravnao na 2:2.

Danilo je još jednom slabo reagovao nekoliko minuita kasnije. "Provozao" ga je Boga po levoj strani i centrirao, a Lukman dobro skočio i doneo vođstvo od 3:2.

Danilo se iskupio za dve greške u nastavku kada je dosuđen slobodan udaca na 18 metara od gola gostiju u 65. minutu. Di Marija je uzeo zalet i kratko dodao loptu do defanzivca domaćih koji je preciznim šutem izjednačio na 3:3.    

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport