Fudbal

Golčina Uroševića nije bila dovoljna da Partizan pobedi TSC u Turskoj

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2023

-

11:29

Golčina Uroševića nije bila dovoljna da Partizan pobedi TSC u Turskoj
Golčina Uroševića nije bila dovoljna da Partizan pobedi TSC u Turskoj - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Da Partizan češće igra protiv TSC-a, možda bi Slobodan Urošević mogao da konkuriše i najboljim izvođačima slobodnih udaraca. Crno-beli su jutros odigrali prvi od dva današnja trening meča, a remi od 1:1 (1:0) kapiten crno-belih ukrasio je još jednom "lepoticom" sa 25 metara. Postava crno-belih je bila na terenu svih 90 minuta sa samo dve izmene, TSC je menjao u poslednjih pola sata, pa su obojica trenera bila zadovoljna viđenim jer se igralo u veoma dobrom ritmu, skoro takmičarskom, uz prilike i dva lepa pogotka Uroševića (31) i Kuveljića (59).

Trener Partizana Gordan Petrić, uprkos činjenici da danas ima još jedan meč protiv bečke Austrije (15.00, TV Arena Premium 1), odlučio je da protiv TSC-a pošalje na teren jednu meritornu postavu koja bi mogla da igra i superligaški meč jer je tim iz Bačke Topole veoma kvalitetan što je i potvrdio tokom 90 minuta.

Prvo poluvreme obeležio je dosta dobar intenzitet igre dva superligaša, inicijativa TSC-a u prvih 20 minuta, nekoliko dobrih odbrana Lukača i Ilića, ali pre svega golčina Slobodana Uroševića iz slobodnog udarca. Kapiten Partizana se pretplatio da protiv ekipe iz Bačke Topole postiže sjajne pogotke iz slobodnih udaraca. U Superligi je golčinom u 85. minutu doneo pobedu crno-belima na "TSC Areni" 3:2, a i danas je u 31. minutu sve ponovio u Turskoj. Namestio je loptu na 25 metra, a onda poslao milimetarsku preciznu loptu skidajući paučinu u mreži Ilića koji je paradom samo ulepšao pogodak.

 

 

Dobar intenzitet, rekli bismo i superligaški, diktirali su rivalio i u nastavku, s tim da su crno-beli imali više od igre, pretili iz prekida. Međutim, u 59. minutu, TSC je izjednačio golom Kuveljića. U jeku ofanzice crno-belih, usledila je dobra akcija ekipe Đarka Lazetića. Cvetković i zatim asistent Jovanović kreirali su dobru povratnu loptu Kuveljiću koji je ušao iz drugog plana i sa desetak metara poslao loptu u sam ugao. Uhvatio je i Lukača u raskoraku.

 

 

Posle 64 minuta prvi je menjao igrače Žarko Lazetić, što mu je dalo svežine da nametne nešto jači ritam i pokuša da dođe do pobede s obzirom da je Petrić izmenio samo dvojicu igrača i uveo Stjepanovića i Jevremovića. Međutim, odbrane su bile veoma dobre u finišu, pa ekipe nisu stvorile neke veće prilike.

PARTIZAN - TSC 1:1

Strelci: Urošević u 31. za Partizan, a Kuveljić u 59. minutu za TSC.

PARTIZAN: Lukač, Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević - Belić, Andrade - Petrović, Menig, Diabate - Pavlović. Igrali su još: Jevremović i Stjepanović.

TSC: Ilić - Cvetković, Čalušić, Stojković, Cvetinović - Krstić, Radin - Kuveljić, Đakovac, Jovanović - Vukić. Igrali su još: Bursać, Tomanović, Ratkov, Antonić, Čolić; Seke.

Komentari (0)

Sport