Fudbal

Partizan na kraju priprema u Turskoj poražen u nadoknadi vremena od moskovskog CSKA 1:2

Komentari

Autor: Euronews

27/01/2023

-

17:17

Partizan na kraju priprema u Turskoj poražen u nadoknadi vremena od moskovskog CSKA 1:2
Partizan na kraju priprema u Turskoj poražen u nadoknadi vremena od moskovskog CSKA 1:2 - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je u poslednjoj pripremnoj utakmici na pripremama u Beleku izgubio od moskovskog CSKA 1:2 (0:0) i tako okončao dvonedeljni boravak u Turskoj. Golom Fedroa Čalova u 58. minutu Moskovljani su poveli, Nemanja Jović sjajnim golom u 85. minutu izjednačio, ali je Abuzov u trećem minutu nadoknade doneo pobedu Rusima.

Trebalo je crno-belima da susret protiv eminentne ruske ekipe bude generalna proba, međutim, trener Gordan Petrić je danas ponovo na teren poslao dve "mešane" postave, jednu protiv danaskog Horsensa, drugu protiv "armejaca", tako da nismo bili u prilici da vidimo postavu koja će početi meč protiv Napretka u nastavku sezone. Pogotovo što iz preventive na terenu nije bio golgeter Rikardo Gomes. 

Imale su ekipe i slabije uslove za igru jer ih je jak vetar ometao da odigraju kako su želeli. Partizan je dosta dobro parirao moskovskim "armejcima" u prvom poluvremenu. Postava koju je na teren poslao trener Gordan Petrić je bila defanzivno veoma koncentrisana i agresivna te rival, koji je dominirao i imao više loptu u nogama nije stvorio nijednu veliku priliku. Imali su dve poluprilike, ali golman Popović nije imao posla.

Crno-beli su po neugodnom vetru uglavnom pokušavali da priprete iz tranzicije i u 31. minutu imali su kolosalnu priliku. Nemanja Jović je lepo ostavio Dijabatea usamljenog u šesnaestercu, pokušao je krilni napadač da uposli Andriju Pavlovića, ali je pas bio jači, pa je prilika propala. Za "armejce" nisu igrali bivši igrači crno i crveno-belih Saša Zdjelar i Milan Gajić, zbog lakših povreda, ali petoplasirani tim ruzske Premijer lige bio je u najjačem mogućem sastavu.

Vetar je u nastavku bio pojačan, ometao je igrače oba tima pri kontroli lopte, pa ni tempo igre nije mogao da se pojača. Rusi su nastavili da napadaju i u 58. minutu posle kornera, lopta je došla do Fedora Čalova koji je sa šest metara pogodio bliži ugao.

Vetar je bio baš veliki rival crno-belima koji su igrali uz njega, pa se dešavalo da golman Popović ispuca loptu a da se ona vrati na 16 metara. Iskusniji i kvalitetniji ruski tim je malo bolje kontrolisao loptu koja "im je bežala", pa se uglavnom igralo na polovini crno-belih. Imao je Partizan slobodan udarac sa 16 metara iskosa sa leve strane, Natho je pokušao da iskoristi vetar u tom 74. minutu, ali je Akinfeev uspeo nekako da odbrani taj udarac.

 

 

Međutim, Paritzan je uspeo u 85. minutu da stigne do izjednačenja. Nemanja Jović je primio loptu na 20 metara od gola od Natha, driblingom se oslobodio rivala i sa 16 metara poslao loptu u sam ugao iskusnog Akinfeeva. Mladi krilni napadač je na pripremama u Turskoj igrom i golovima sigurno istakao kanidaturu za mesto u startnih 11 na premijeri 4. februara protiv Napretka u Kruševcu.

Kad se očekivao kraj, sudija je nadoknadio meč pet minuta, a u trećem su Rusi došli do gola. Lopta se odbila do Abuzova koji je sa 10 metara poslao u mrežu. 

Partizan - CSKA Moskva 1:2 (0:0)

Strelac: Jović u 85. za Partizan, a Čalov u 58. i Abuzov u 90+3. minutu za CSKA.

Partizan: Popović - Živković, Vujačić, Ilić, Šehović - Belić, Andrade - Dijabate (od 64. Jevremović), Natho, Jović - Pavlović.

CSKA Moskva: Akinfeev - Divejev, Roča, Glebov, Moizes - Obljakov, Mendeš, Zajnudinov, Kučaev - Medina, Čalov. Od 60.minuta igrali su: Mukin, Šenikov, Zabolotni, Nababkin, Lukin, Ušakov, Ermakov, Abuzov, Noskov, Karaskal.

Komentari (0)

Sport