Fudbal

Dušan Vlahović ponovo na terenu: Juventus dočekuje Lacio u Kupu sa Srbinom u napadu

Komentari

Autor: Euronews

02/02/2023

-

11:45

Dušan Vlahović ponovo na terenu: Juventus dočekuje Lacio u Kupu sa Srbinom u napadu
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/(Marco Alpozzi/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Juventusa od 21 sat dočekuju Lacio u meču četvrtfinala Kupa Italije, a duel iz Torina možete pratiti u direktnom prenosu na Arena 2 Premium.

"Stara dama" neće moći da računa na Pola Pogbu, zbog problema sa povredom butnog mišića, dok će u sastavu Masimilijana Alegrija, biti Dušan Vlahović. Srpski napadač oporavio se od povrede koja ga je mučila tokom Svetskog prvenstva, a na teren će izaći posle tromesečne pauze.

Poslednji put bio je deo startnih 11 na utakmici protiv Benfike u Ligi šampiona, a prema rečima trenera torinskog kluba Masimilijana Alegrija, Vlahović bi trebalo da bude u prvoj postavi protiv Rimljana.

"Na dan utakmice ću da odlučim o formaciji. Osim Leonarda Bonućija, jedini koji neće biti dostupan je Pogba. Vlahović? Trebalo bi da bude u startnoj postavi", rekao je Alegri, koji se ponovo osvrnuo na Francuza.

"Nažalost, kada je igrač (Pogba) mesecima bez fizičke aktivnosti, bol se javi čim se pojača intezitet treninga. Njegovo koleno mora da se prilagodi, moramo da se snalazimo u ovakvoj situaciji, nema čuda", zaključio je Alegri.

Podsetimo, Pol Pogba i dalje čeka na svoj debi otkako se letos vratio u Juventus.

Klub iz Torina neće biti u prilici da se bori za "Skudeto" ove sezone, posle odluke Serije A da mu se oduzmu 15 bodova, "zbog nečasnih radnji". Juventus će zbog toga imati dodatni motiv u Kupu, a u Torino dolazi Lacio, koji ne zna za poraz u poslednjih pet mečeva. Prethodni duel odigrali su sredinom novembra, kada je Juve slavio kod kuće 3:0. Međutim, dosta se toga promenilo u poslednjih nekoliko meseci. 

Lacio je podigao nivo igre, zauzima treću poziciju Serije A i nema sumnje da će Rimljani biti veliki izazov za tim Masimilijana Alegrija. Pored Pogbe i kapitena Bonućija, on neće moći da računa i na Mohameda Ihaterena, dok će Lacio igrati bez defanzivaca Stefana Radua i Luke Pelegrinija.

Večerašnji pobednik će se sastati protiv Intera u polufinalu Kupa Italije. Polufinale se igra na dve pobede, prvi meč je na programu 4. aprila, dok je revanš zakazan za 25.

Kup Italije, četvrtfinale

Utorak

Inter - Atalanta 1:0 (0:0)

/Darmian 57/

Sreda

Fiorentina - Torino 2:1 (0:0)
/Jović 65, Ikone 90 - Karamoa 90+3/

Roma - Kremoneze 1:2 (0:1)
/Beloti 90+4 - Desers 28p, Čelik 49ag/

Četvrtak

Juventus - Lacio 21.00 (TV Arena Premium 2)

POLUFINALE (dva meča)

Inter - Lacio/Juventus (4. april i 25. april)

Fiorentina - Kremoneze (4. april i 25. april)

Komentari (0)

Sport