Fudbal

Nojeru preti kazna od 1,4 miliona evra zbog kritika na račun Bajerna zbog otpuštanja kuma Tapalovića

Komentari

Autor: Euronews

13/02/2023

-

14:27

Nojeru preti kazna od 1,4 miliona evra zbog kritika na račun Bajerna zbog otpuštanja kuma Tapalovića
Manuel Nojer - Copyright Tanjug/(AP Photo/Martin Meissner)

veličina teksta

Aa Aa

Manuel Nojer se oporavlja od loma noge na skijanju, ali njegov odnos sa upravom Bajerna došao je do tačke ključanja. Nezadovoljan odlukom da se smeni trener golmana Toni Tapalović, inače i njegov venčani kum, Nojer je u intervjuu za "Atletik" naljutio upravu kluba, pogotovo što je taj kontroverzni intervju došao pred prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Pari sen Žermena. Njega, prema informacijama iz Nemačke očekuje kazna od 1,4 miliona evra zbog kršenja profesionalnog kodeksa i neautorizovanog intervjua.

"Otpuštanje Tonija me je jako pogodilo. Vest su saopštili zvaničnici kluba. Došlo je niotkuda. I za Tonija. Ja to uopšte nisam razumeo. To me je stvarno srušilo. Toni je uvek bio timski igrač sa nama, svi su to tako videli. Nije radio za mene 11 i po godina, već za celu golmansku grupu, za stručni štab i za klub. Uvek smo mogli da odvojimo posao i privatni život", rekao je u tom intervjuu Nojer.

I dodao:

"Razumem da bi ovo moglo da zvuči kao da nisam objektivan ili neuverljiv, ali zaista mogu da uočim razliku. Za mene je to bio udarac — kada sam već bio na zemlji. Osećao sam se kao da mi je srce iščupano. To je bila najbrutalnija stvar koju sam doživeo u svojoj karijeri. I doživeo sam mnogo toga".

[Unknown Object] ​

Kiptali su od besa u upravi Bavaraca, izvršni direktor Oliver Kan bio je najblaži:

"Ono što je Manuel rekao u vezi sa otpuštanjem Tapalovića ne čini pravdu ni njemu, kao kapitenu Bajerna, ni vrednostima našeg kluba. Osim toga, njegove izjave su neblagovremene jer nas čekaju veoma važne utakmice na svim frontovima".

Predsednik Bajerna Henrik Hajner bio je veoma razočaran i u razgovoru za "Marku" je rekao:

"Za klub je neshvatljivo i razočaravajuće što Nojer nije tražio direktnu komunikaciju sa nama već se obratio novinarima. Više sam razočaran nego ljut jer sam mislio da će Nojer, kao sjajan igrač, kapiten i neko ko je dugo u klubu, prvo razgovarati o tim pitanjima sa nama. Međutim, mi smo Bajern i ovde se sukobi rešavaju interno i na kraju jačaju klub".

Vrlo razočaran bio je i legendarni Lotar Mateus, koji je u kolumni za nemačkju verziju "Skaj sporta" napisao:

"Manuel Nojer više nije prihvatljiv kao kapiten Bajerna. Namerno je skijao i sada daje neovlašćeni intervju u kojem žestoko napada klub. Nije li pre nekoliko nedelja rekao da niko nije iznad kluba? A, sad ovako priča"...

Posle svega, pitanje je šta će biti sa Manuelom Nojerom na leto...

Komentari (0)

Sport