Fudbal

Crvena zvezda nije saglasna da se "večiti derbi" igra 2. marta, pozivaju se na kalendar takmičenja

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2023

-

16:41

Crvena zvezda nije saglasna da se "večiti derbi" igra 2. marta, pozivaju se na kalendar takmičenja
Crvena zvezda nije saglasna da se "večiti derbi" igra 2. marta, pozivaju se na kalendar takmičenja - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da "crveno-beli" nisu saglasni da utakmica, 24. kola Mozzart bet Superlige Srbije sa Partizanom bude odigrana drugog marta. Crveno-beli su reagovali na današnje saopštenje Partizana.

Crno-beli su naveli da je klub sa Marakane samoinicijativno zakazao meč za prvi mart u 19 sati, jer je, po njihovim rečima, nadležni organ zakazao meč za dan kasnije. Iz Humske su istakli da bi termin drugi mart morao da ostane kao onaj u kojem će se zaista odigrati najveći srpski derbi.

"Na osnovu godišnjeg rasporeda kalendara takmičenja FSS 24. kolo Mozzart bet Superlige Srbije je zakazano za prvi mart. Termin redovnog kola prema godišnjem rasporedu i javnim podacima objavljenim od strane Superlige i FSS je prvi mart. Za eventualno pomeranje termina meča je neophodna saglasnost oba tima", navode iz Crvene zvezde.

"Crveno-beli" ponavljalju da se ne slažu da 169. "večiti derbi" bude odigran drugog marta.

"Crvena zvezda nije saglasna sa eventualnom izmenom termina utakmice pre svega zbog činjenice da su karte već puštene u prodaju prema definisanom terminu, da se očekuje veliki broj navijača iz inostranstva koji su već bukirali letove i hotele, kao i da će brojni Zvezdini navijači dan posle derbija biti na utakmici Evrolige u košarci koju Crvena zvezda igra u Minhenu".

Crvena zvezda podseća da je u fudbalu praksa da se utakmice igraju svaka tri dana.

"U fudbalu je praksa da se utakmice igraju na svaka tri dana, što je uostalom bio slučaj mnogo puta i sa našim klubom. Svako drugo tumačenje je zamena teza i netačno informisanje javnosti", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Komentari (0)

Sport