Fudbal

Poginuo fudbaler Kristijan Atsu, njegovo telo pronađeno ispod ruševina 12 dana nakon zemljotresa u Turskoj

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2023

-

09:19

Poginuo fudbaler Kristijan Atsu, njegovo telo pronađeno ispod ruševina 12 dana nakon zemljotresa u Turskoj
Kristijan Atsu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji fudbaler Čelsija i Njukasla Kristijan Atsu (31), koji je igrao za turski klub "Hatajspor", nastradao je u zemljotresu, objavio je njegov menadžer Murat Uzunmehmet.

Kako je Uzunmehet naveo na Tviteru njegovo telo pronađeno je ispod ruševina u Antakiji na jugu Turske, 12 dana nakon zemljotresa. Atsu je je živeo u Antakiji gde je i igrao fudbal za lokalni klub, objavila je danas RAI.

Atsu je igrao za "Hatajspor", a zbog loših rezultata tokom prethodne sezone odlučio je da napusti tim i pridruži se porodici.

Međutim, gol koji je postigao samo nekoliko sati pre zemljotresa 6. februara, pobedonosni pogodak protiv istanbulskog "Kasimpaše", iz slobodnog udarca u 97. minutu, naterao ga je da otkaže let i odloži put, otkrio je predsednik "Hatajspora" Fatih Ilek.

Atsu, koji je odigrao 65 utakmica za reprezentaciju Gane, rođen je 1992. godine, a samo nekoliko sati uoči zemljotresa postigao je gol za pobedu Hataja protiv Kasimpaše.

U jednom trenutku pojavila se informacija da je pronađen, to je čak objavio i klub, ali ispostavilo se da to nije tačno.

Atsu je karijeru započeo u Portu, iz kojeg je otišao u Čelsi, a odatle je posle pozajmica na kraju završio u Njukaslu, za koji je igrao od 2016. do 2021. U Tursku se preselio ove sezone. 

Fudbaler je nestao u noći kada je razorni zemljotres pogodio oblast na jugu Turske.

profimedia

 

Za njim se tragalo od prvog dana, porodica se nadala, u medijima su se pojavljivale informacije da je pronađen, iz kluba su obilazili bolnice i tražili ga, ali, nažalost, tačna informacija o njegovoj sudbini je stigla tek dvanaestg dana. 

Mediji prenose da je Kristijan  veče pre potresa od 7,7 magnitude Rihterove skale igrao meč, a po završetku utakmice otišao je kod saigrača Sema Adekugbea i kod njega sedeo do kasno u noć.

Pretpostavlja se da je u svoju kuću stigao oko 03.30 časova, približno u vreme kada je bio prvi udar, a koban po zgradu u kojoj je živeo poginuli fudbaler bio je drugi potres posle kojeg se srušila.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport