Fudbal

Partizan se obrukao i ispao, crno-beli poveli pa greškama poslali Šerif u osminu finala Lige konferencija

Komentari

Autor: Euronews

23/02/2023

-

20:39

Partizan se obrukao i ispao, crno-beli poveli pa greškama poslali Šerif u osminu finala Lige konferencija
Partizan se obrukao i ispao, crno-beli poveli pa greškama poslali Šerif u osminu finala Lige konferencija - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Šok, neverica, bruka. Partizan je pobedio u Kišinjevu 1:0, dobro je počeo revanš jer je preko Meniga rano stigao do prednosti, a onda je nestvarnim greškama srljao u propast, pa se Šerif zahvaljivao na poklonima, slavio 3:1 (2:1) usred Humske i sutra će u Nionu od 13.00 časova čekati rivala u osmini finala Lige konferencija. Imao je junaka u Diopu.

Ovaj tim Partizana definitivnio ne ume da se nosi sa pritiskom, ne ume da se podigne posle grešaka, pa je posle ovog teškog poraza navijačima crno-belih jasnije kako su nedavno igralči Mladost GAT u Humskoj slavili 4:0.

To može samo Partizan, kažu navijači crno-belih i prosto je nestvarno kako se na poluvremenu umesto recimo sigurnih 2:0, otišlo sa prednošću Šerifa 1:2! Krenuli su crno-beli odlučno, jakim presingom su "udavili" goste koji nisu mogli da iznesu loptu i posle velikog zicera Rikarda Gomeša u 13. minutu su i poveli. Napadač sa Zelenortskih ostrva dodao je asistenciju na konto, a brzonogi Kvinsi Menig je odličan pas lako spakovao u sam gornji ugao za prvenac u Evropi ove sezone. 

I nastavili su domaćini da igraju sve do 20. minuta kada je Siniša Saničanin neoprezno igrao rukom. Sudija Ekberg je pokazao na penal, a Badolo iskoristio poklon. Da Partizan ima problema na psihološkom planu pokazao je ostatak prvog dela gde je izostala reakcija na šokantan detalj iz 20. minuta. Imali su crno-beli tri čiste kontre i nijednu nisu uspeli da završe, a onda su ostavili Diopa bez bloka na 16 metara i onda je usledio novi šok. Pogodio je igrač Šerifa sam ugao za hladan tuš u prvom minutu nadoknade. Pobeda u Kipšinjevu je bila prebrisana, crno-beli su sami sebe uveli u dramu. Neverovatno, jer su kvalitetniji od Šerifa.

Najgore što jednoj ekipi koja mora da pojuri rezultat je da primi gol "iz svlačionice". Kristijan Belić je bio mek u duelu sa Diopom, vezni igrač Šerifa je sa 17 metara jako šutirao i pogodio sam ugao gola Popovića koji je možda mogao i bolje da interveniše. Muk u Hjmskoj, zvižduci, Moldavci su od 47. minuta bili u osmini finala Lige konferencija.

Partizan je imao bukvalno 45 minuta da se vrati u meč, ali nije imao igru, potrebnu agresiju, drskost. Imao je Samed Baždar zicer u 77. minutu, dobro je i šutirao sa desetak metara, ali je Kaval maestralno sprečio pogodak.

Bilo je ti sve što je Partizan konkretno uradio u ovoj košmarnoj noći u Humskoj. Šerif se verovatno ovome samo nadao, Paritzan je doživeo jedan od težak udarac.

Partizan - Šerif 1:3 (1:2)

Strelac: Menig u 13. za Partizan, a Badolo u 22. iz penala i Diop u 45+1. i 47. minutu za Šerif. Stadion: Partizana. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska)

PARTIZAN: Popović - Filipović, Marković, Saničanin, Urošević - Belić (od 82. Pavlović), Fejsa (od 60. Baždar), Pantić (od 69. Traore) - Dijabate, Menig (od 82. Jović) - Rikardo.

ŠERIF: Kaval - Zahuri, Kiki, Radeljić, Kpozo - Badolo, Musa, Diop - Akambi, Tapsobo (od 82. Mumuni), Atinven (od 70. Karananga). 

(UŽIVO) Partizan - Šerif 1:3 (1:2)

Drugo poluvreme

90+5. minut: Kraj meča, Partizan se obrukao, Šerif je u osmini finala Lige konferencija.

90+3. minut: Imao je Pavlović priliku, ali je izblokiran sa pet metara. Korner.

90. minut: igraće se još pet minuta, toliko ima Partizan da postigne gol i izbori bar produžetke.

83. minut: umalo 

78. minut: velika šansa Baždara. Dobio je loptu petom od Rikarda Gomeša, šutirao sa nekih 10 metara, ali je golman odlično odbranio.

70. minut: Nema još uvek reakcije crno-belih, obigravaju oko odbrane gostiju. Ipak, jedan gol vodi nas u produžetke.

65. minut: Vreme prolazi, Partizan ne uspeva da probije odbranu Šerifa.

55. minut: pokušavaju igrači Partizana da se povrate od novog šoka, Menig, Rikardo i Dijabate se trude napred, ali nemaju podršku saigrača.

 

 

47. minut GOOL, Vodi Šerif 3:1, strelac Diop. Neverovatne greške igrača crno-belih, Belić je kiksnuo a Diop sa 17 metara postigao drugi gol. Sada je Šerif u osmini finala Lige konferencija.

Počeo je drugi deo.

Prvo poluvreme

 

 

45+1. GOOL, Šerif vodi 2.1, strelac Diop. Šok u Humskoj, Dip je primio loptu na 16 metara, zakasnio je blok a igrač Šerifa je lepo pogodio ugao. Moldavci su izjednačili skor.

40. minut: maler za Partizan. Povredio je zglob Danilo Pantić, nastavio je ipak meč.

35. minut: Splasla je inicijativa Partizana posle gola Šerifa. Igra se između dva šesnaesterca.

 

 

22. minut GOOL, Šerif je izjednalčio 1:1, strelac Badolo iz penala.

19. minut, penal za Šerif. Igrao je Saničanin rukom, sudije su pogledale VAR i nisu imali dielmu. Ruka defanzivca Partizana je bila odručena

 

 

13. minut GOOL, Partizan vodi 1:0, strelac Kvinsi Menig. Šerif se nikako ne snalazi sa presingom Partizana, izgubili su loptu, Rikardo Gomeš je poslao dobar pas Kvinsiju Menigu koji je sa 14 metara poslao loptu u sam gornji ugao. Hitaju crno-beli ka osmini finala.

4. minut: velika šansa za Partizan, Rikardo je dobio pas od Meniga, izašao je "jedan na jedan" sa golmanom Kavalom, zaobišao ga je, ali Radeljić izbacio loptu sa gol linije. Sudije su označile i ofsajd poziciju.

Meč je počeo, crno-beli imaju prednost iz Kišinjeva od 1:0, u Humskoj samo moraju da sačuvaju prednost i plasiraju se u osminu finala Lige konferencije

18:34 Grupa navijača Partizana protestovala je uoči utakmice protiv Šerifa nezadovoljna radom Uprave fudbalskog kluba. "Uprava napolje", skandirali su navijači crno-belih, a nosili su i transparent sa istom porukom.

Partizan - Šerif 1:3 (1:2)

Strelac: Menig u 13. za Partizan, a Badolo u 22. iz penala i Diop u 45+1. i 47. minutu za Šerif. Stadion: Partizana. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska)

PARTIZAN: Popović - Filipović, Marković, Saničanin, Urošević - Belić (od 82. Pavlović), Fejsa (od 60. Baždar), Pantić (od 69. Traore) - Dijabate, Menig (od 82. Jović) - Rikardo.

ŠERIF: Kaval - Zahuri, Kiki, Radeljić, Kpozo - Badolo, Musa, Diop - Akambi, Tapsobo (od 82. Mumuni), Atinven (od 70. Karananga). 

Stadion u Humskoj bio je ove sezone nesvojiv za sve timove širom Evrope koji su igrali protiv Partizana u Ligi Evrope i Ligi konferencija, a u taboru srpskog vicešampiona veruju da će tako biti i protiv Šerifa u revanš meču šesnaestine finala Lige konferencija (18.45, TV Arena 1 Premium).

Crno-beli imaju gol prednosti iz prvog meča odigranog prošle nedelje u Moldaviji (1:0), koji je postigao Rikardo Gomeš i trener Gordan Petrić se nada da će najbolji strelac njegovog tima i ovoga puta biti raspoložen.

Na stadionu Partizana su ove sezone padali Hamrun (4:1) i Keln (2:0), a AEK iz Larnake (2:2), Nica (1:1) i Sovacko (1:1) su uspeli da izvuku remi, pa ukoliko se taj trend nastavi i večeras Srbija će drugu godinu u nizu imati predstavnika u osmini finala nekog evropskog takmičenja. I opet će to biti crno-beli.

"Ne volim da stavljam takav pritisak pred igrače, kako će oni pobedom da pomognu klubu. Oni treba da daju maksimum, odigraju najbolje što mogu, jer će na taj način pre svega da pomognu sebi. Imaju riliku da prođu dalje i treba da budu fokusirani. Šerif je u prvom meču pokazao da je ozbiljan rival, sigurno će večeras biti još bolji, a niko ne zna u kom pravcu će utakmica otići", rekao je uoči meča trener partizana Gordan petrić i dodao:

"Mi imamo prednost od jednog gola, to nam daje mogućnost da odigramo na više načina, dok protivnik mora da kene agresivno. Mi ćemo uz nas imati i navijače, što će nam dat dodatni impuls".

Crno-beli , koji na ovom susretu ne mogu da računaju na suspendovanog Igora Vujačića i povređenog Patrika Andradea, su do sada tri puta igrači rotiv večerašnjeg rivala i sva tri puta slavli identičnim rezultatom 1:0.

Prva dva puta je to bilo 2005. godine, a oba gola je tada postigao Obijora Odita, pa ukoliko se taj trend zaista nastavi, navijači Partizana imaju razloga da se nadaju novom pogotku Rikarda Gomeša.

Komentari (0)

Sport