Fudbal

Vlasnik Pari Sen Žermena smanjuje izdvajanja za plate za 30 odsto

Komentari

Autor: Tanjug

26/02/2023

-

15:37

Vlasnik Pari Sen Žermena smanjuje izdvajanja za plate za 30 odsto
Vlasnik Pari Sen Žermena smanjuje izdvajanja za plate za 30 odsto - Copyright Tanjug/AP Photo/Mathieu Pattier

veličina teksta

Aa Aa

Rukovodstvo Pari Sen Žermena planira da do početka naredne sezone za čak 30 odsto smanji iznos novca koji izdvaja za plate fudbalera kluba iz Pariza, prenosi britanski "Tajms".

Britanski list navodi da to u praksi znači da bi jedan od trojice najboljih fudbalera "svetaca" Lionel Mesi, Nejmar ili Kilijan Mbape morao da napusti klub iz Pariza ili da se svim igračima smanje zarade.

Mesi ima ugovor do kraja sezone, ali još nije odlučio da li će da produži saradnju sa Pari Sen Žermenom. On ima godišnju neto zaradu od 35 miliona evra. Argentinski fudbaler ima ponude brojnih klubova, a u narednih nekoliko meseci bi trebalo da saopšti gde će da nastavi karijeru.

"Tajms" ističe da Mbape mora da ostane u Parizu, a rukovodstvo PSŽ je blizu odluci da zadrži Mesija, ali da proda Nejmara, koji ima platu kao i argentinski fudbaler. Međutim, Brazilac ima ugovor sa šampionom Francuske do juna 2025. godine.

 

 

"Nejmar je sklon povredama, ali je problem što nema previše klubova, koji bi Brazilcu mogli da garantuju traženu platu. Jedna od mogućnosti koja je razlog za smanjivanje iznosa za plate je rezanje troškova, koje je povezano sa finansijskim fer-plejom i sporazumom postignutim sa organima Evropske fudbalske unije (UEFA)", zaključuje se u tekstu "Tajmsa".

Komentari (0)

Sport