Fudbal

Vidić saopštio svoj tim za FSS: Tu su Lazović, Muslin, Mažić...

Komentari

Autor: Euronews

27/02/2023

-

15:04

Vidić saopštio svoj tim za FSS: Tu su Lazović, Muslin, Mažić...
Nemanja Vidić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trka za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije završiće se 14. marta Izbornom Skupštinom koja će se održati u srpskoj "kući fudbala" u Staroj Pazovi. Sada je jasno da će se u njoj naći kao glavni kandidati za čelno mesto dve legende Crvene zvezde – Dragan Džajić i Nemanja Vidić.

Nekadašnji reprezentativac Srbije i kapiten trofejne generacije Mančester junajteda u ponedeljak je predstavio svoj tim sa kojim bi, u slučaju eventualne pobede na izborima, vodio FSS u narednom četvorgodišnjem periodu. Vidić je u petak zvanično predao kandidaturu, a potom dostavio spisak na kojem se nalazi veliki broj bivših i sadašnjih fudbalskih radnika, odnosno uspešnih ljudi iz drugih oblasti.

Uz Nemanju Vidića našao se Branko Milutinović, osnivač i prvi čovek kompanije Nordeus, jedne od najuspešnijih srpskih firmi u industriji video-igara. Planirano je da da Milutinović iskustvom doprinese oko organizacionih pitanja u FSS.

U timu je i Milorad Mažić, najbolji srpski sudija, koji je imao tu čast da sudi na najvećim takmičenjima i da deli pravdu u finalu Lige šampiona. Po okončanju karijere Mažić je napustio Srbiju i trenutno je prvi čovek sudijske organizacije na Kipru. Njegovo zaduženje bi na prvom mestu, naravno, bila briga o sudijama, što svakako predstavlja jedan od najodgovornijih zadataka.

Za pitanja finansija u FSS bio bi zadužen Petar Jovanović, predsednik Izvršnog odbora RBA banke, koja je nastala skorim spajanjem Rajfajzen banke i Kredit Agrikol banke.

U Vidićevom timu nalazi se i iskusni trener Slavoljub Muslin, koji je poslednji put radio u FSS 2018, kada je "orlove" odveo na Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali je nekoliko meseci pred početak Mundijala smenjen i na njegovo mesto je postavljen tadašnji Muslinov asistent Mladen Krstajić. 

Izvršni odbor FSS trebalo bi da čine Milan Lane Jovanović, Danko Lazović, trener Branko Sosa Babić, profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Veroljub Dugalić, koji se u fudbalu proslavio kao "prvi čovek" KMF "Ekonomac". Tu su još Dragoljub Vukadinović, prvi čovek Metalca iz Gornjeg Milanovca, Jovana Damnjanović, reprezentativka Srbije i član Bajerna iz Minhena, kao i doktor Vladimir Dugalić, načelnik Klinike za digestivnu hirurgiju KBC Srbija, predstavnik sudija u Izvršnom odboru bio bi Dragomir Stanković, amaterski fudbal predstavljao bi Rade Todorović, predsednik kluba Kiker iz Kraljeva, a region Zapadne Srbije Ivan Karapetrović iz Užica.

Predsednički kandidat Dragan Džajić takođe bi uskoro trebalo da saopšti sa kojim će se timom upustiti u trku za prvog čoveka FSS.

Komentari (0)

Sport