Fudbal

Minimalac Barse protiv Reala: Militao autogolom doneo pobedu Kataloncima

Komentari

Autor: Euronews

02/03/2023

-

23:10

Minimalac Barse protiv Reala: Militao autogolom doneo pobedu Kataloncima
Real - Barselona - Copyright Tanjug/(AP Photo/Bernat Armangue)

veličina teksta

Aa Aa

U prvom meč polufinala Kupa kralja fudbaleri Barselone savaladali su Real Madrid na "Santjago Bernabeu" rezultatom 1:0 (1:0).

Ljuti rivali ostali su dužni ljubiteljima fudbala, utakmica je odigrana bez mnogo šansi, a domaćin nijednom nije uputio udarac u okvir gola. 

Katalonci su nakon prvih 45. minuta imali vođstvo od 1:0. Iz jedine šanse koju su stvorli u prvom delu igre zatresli su mrežu Madriđana.

Prethodila je greška Kamavinge na svojoj polovini, izgubio je loptu, prihvatio je Feran Tores, proigrao Frenka Kesija koji je utrčao u peterac rivala. Njegov udarac po zemlji golman Kurtoa je nogom odbranio, na odbitak je natrčao Eder Militao i poslao loptu u sopstvenu mrežu za 0:1.

Pogodak je najpre poništen zbog ofsajda, VAR intervencijom je utvrđeno da je bio regularan. 

Barselona je pored postignutog pogotka stvorila još jednu priliku u kojoj se ponovo našao strelac vodećeg gola Frenk Kesi.

Feran Tores mu je pripremio šansu, uposlio ga na petercu. Kod pobedonosnog pogotka, Militao mu je pomogao se zatrese mreža Kurtoe, u situaciji iz 71. minutu njegov saigrač Ansu Fati je zaustavio loptu na putu ka golu.

Komentari (0)

Sport