Fudbal

Nemam čarobni štapić, ali verujem u rad: Prve reči novog predsednika FSS

Komentari

Autor: Euronews

14/03/2023

-

16:11

Nemam čarobni štapić, ali verujem u rad: Prve reči novog predsednika FSS
Nemam čarobni štapić, ali verujem u rad: Prve reči novog predsednika FSS - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Veliki rad, temeljna analiza i nastavak niske uspeha fudbalskih selekcija Srbije na svim nivoima su osnovni zadaci koje je ispred sebe postavo novi predsednik Fudbalskog saveza Sribije Dragan Džajić.

Zvanično najbolji fudbaler Srbije u 20. veku je jednoglasno izabran od strane 78 prisutnih delegata Skupštine nacionalne kuće fudbala i tom prilikom je u kratkim crtama obelodanio šta ga čeka u narednom periodu.

"Hvala vam na poverenju koje ste mi ukazali. Ponosan sam i počastvovan prilikom da vodim sprski fudbal. Prihavtio sam ovaj izazov stečen iskustvom jer verujem da mogu da pomognem. Možemo da podignemo srpski fudbal na viši nivo. Kada sam bio kandidat rekao sam da sebe smatram odgovornim čovekom, a odgovoran rad će biti odlika mog tima", rekao ej Džajić odmah po ienovanju i dodao:

"Nemam čaroban štapić i ne obećavam kule i gradove. Neću da kažem da ću sve sam rešiti, već da ću raditi kako najbolje što znam i da pružim sve svoje znanje, iskustvo i umeće. Sebe smatram odgovornoim čovekom i moj doprinos će biti takav. Samo vas molim da u početku imamo strpljenja da sagledamo svaki problem i onda da ga rešavamo. Nisam za radikalne zaokrete, oni će doći vremenom".

Dragan Džajić je istakao da očekuje da svi segmenti rada Fudbalskog saveza Srbije budu podignuti na još viši niov, ali je naglaiso da je i do sada on bio uspešan.

"U FSS ima stvari koje dobro fiukcionišu, a ima i onih koje možemo da unapredimo. Pokušaćemo da A selekcija bude na EP i Mundijalu i da na tim takmičenjima zablista. Cilj je da se kvalifikujemo na EURO i tamo napravimo uspeh. Želimo i na drugim segmentima da budemo uspešni. Zbog toga sam formirao tim koji je svima poznat i zadatak će nam biti da sprski fudbal napravi iskorak. Dobro je za sport da ljudi iz politike vode računa i pomažu. Država sa izgradnjom infrastrukture pomaže maksimalno koliko može. Grade se novi stadioni u Loznici, Zaječaru i Loznici, svi jedva čekamo Nacionalni stadion", rekao je Džajić.

Komentari (0)

Sport