Fudbal

Dragan Džajić posetio trening "orlova": Najkvalitetnija smo selekcija u regionu

Komentari

Autor: Euronews

20/03/2023

-

19:35

Dragan Džajić posetio trening "orlova": Najkvalitetnija smo selekcija u regionu
Dragan Džajić i Dragan Stojković - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije ponovo je na okupu. Novi izazovi čekaju "orlove" u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope u Nemačkoj 2024. godine. 

Izabranici Dragana Stojkovića odradili su prvi trening u sjajnoj atmosferi, motivisani da ostvare dobar rezultat, na završnici kontinentalnog takmičenja Srbije nije učestvovala od 2000. godine. 

 U Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi stigli su predsednik Dragan Džajić, potpredsednik Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović i Nenad Bjeković. Dočekali su ih selektor Dragan Stojković i direktor A tima Stevan Stojanović.

Novi čelni ljudi Fudbalskog saveza, Dragan Džajić i Branislav Nedimović, pozdravili su sve igrače, poželeli im da budu uspešni i ponovo obraduju naciju kao u prethodnim kvalifikacijama za Prvenstvo sveta.

 

 

"Želim sve da vas pozdravim i da vam poželim sreću na početku jednog novog ciklusa za koji svi očekujemo da se završi na pozitivan način, odnosno da izborite plasman na Evropsko prvenstvo. Znate i sami da raspoloženje javnosti zavisi od rezultata reprezentacije i videli ste kakvu je euforiju izazvao odlazak na Mundijal. Možda su pred Katar očekivanja bila prevelika, ali morate što pre da zaboravite šta je bilo i da se okrenete novim izazovima. Većinu vas poznajem lično, znam da su vam mogućnosti ogromne. Ako bih mogao da vam dam neki savet, neka to bude poruka da razmišljate isključivo o kvalifikacijama i o tome da izborite plasman na završni turnir, a tek posle toga možemo da pričamo o nekom konkretnom rezultatu u Nemačkoj", rekao je Dragan Džajić pred reprezentativcima i stručnim štabom.
  
"Orlovi" će u petak u Beogradu igrati sa Litvanijom, a tri dana kasnije gostovaće Crnoj Gori u Podgorici. Predsednik FS Srbije, legenda Crvene zvezde i srpskog fudbala, uveren je u uspeh reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.     

"Svi smo ovde na istom zadatku, kada bude dobro zajedno ćemo da se radujemo, ako bude loše zajedno ćemo da tugujemo. Ali nema razloga da razmišljamo negativno, ubeđen sam da ste najkvalitetnija reprezentacija u regionu i da ćete to još jednom dokazati i na terenu. Korak po korak. Niko od nas nema čarobni štapić, ali uz dobru atmosferu u ekipi i uz pristup koji ste i do sada imali prema reprezentativnim obavezama, mislim da nema razloga za brigu", rekao je predsednik Džajić.

 

Komentari (0)

Sport