Fudbal

Francuska ekspresno do pobede protiv Holandije u Parizu

Komentari

Autor: Euronews

24/03/2023

-

22:42

Francuska ekspresno do pobede protiv Holandije u Parizu
Francuska - Holandija - Copyright Tanjug/(AP Photo/Christophe Ena)

veličina teksta

Aa Aa

Uspešna premijera fudbalera Francuske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ugostili su selekciju Holandije u Parizu i slavili rezultatom 4:0 (3:0).

"Trikolori" su ekspresno završili posao, već u 21. minutu stekli su tri gola prednosti. Furiozno su počeli izabranici Didije Dešana, već prvi atak ka golu krunisali vođstvom. Antoan Grizman je klizećim startom oduzeo loptu Tejloru. Prosledio je Rendalu Kolo Munaiju koji je na levoj strani proigrao Kilijana Mbapea. Kapiten "trikolora" je idealno uposlio Grizmana koji je natrčao i zatresao mrežu.

Pet minuta kasnije Grizman je oštro centrirao sa desne strane, a lopta proletela sve igrače u petercu. Iznenadila je golmana Cilesena i udarila ga u rame. Odbitak je štoper Francuza Dajo Upamenako iz blizine proturio kroz noge čuvaru mreže gostiju za 2:0.

Sredinom poluvremena Oreljan Čuameni je krenuo kroz sredinu terena, uputio loptu po zemlji, ona je prošla pored Kolo Muanija, a iza leđa odbrane gostiju ubacio se Mbape i matirao Cilesena za ubedljivih 3:0.

U 35. minutu Ibrahim Konate je odlično skočio u petercu i šutirao glavom u donji desni ugao, a protivnički golman  sjajno intervenisao i sprečio ubedljivije vođstvo rivala.

Grešku Depaja u 88. minutu kaznio je Mbape, krenuo je ka protivničkom golu, pobacao odbranu Holandije i povisio na 4:0.

Priliku da postignu počasni pogodak gosti su imali iz penala koji je skrivio Upamekano u sudijskoj nadoknadi, međutim, šut Memfisa Depaja odbranio je golman Manjan.  

Kvalifikacije za EURO 2024

Grupa B, prvo kolo

Francuska - Holandija 4:0 (3:0)
/Grizman 2, Upamekano 8, Mbape 21, 88/

Gibraltar - Grčka 0:3 (0:2)

/Masuras 11, Siopis 45, Bakasetas 58/

 

Komentari (0)

Sport