Fudbal

Bukajo Saka pred ugovorom karijere: Arsenal "odrešio kesu" - Ni Gabrijel Žezus nema tolika primanja

Komentari

Autor: Euronews

28/03/2023

-

17:20

Bukajo Saka pred ugovorom karijere: Arsenal "odrešio kesu" - Ni Gabrijel Žezus nema tolika primanja
Bukajo Saka pred ugovorom karijere: Arsenal "odrešio kesu" - Ni Gabrijel Žezus nema tolika primanja - Copyright AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaler Arsenala Bukajo Saka (21) mogao bi uskoro da postane najplaćeniji igrač londonskog kluba, navode engleski mediji.

Naime, levom beku iz Ilinga, ugovor ističe ovog leta, a posle zapaženih partija u dresu "tobdžija" ove sezone, uprava kluba spremna je da mu ponudi novi, daleko bogatiji ugovor, prema kom će zarađivati četiri puta više od onoga što je primao u dosadašnjoj karijeri.

Njegova nedeljna plata trenutno je procenjena na 70.000 funti, ali bi uskoro mogla da skoči na vrtoglavih 300.000, čime bi nadmašio sedmična primanja Gabrijela Žezusa, koja iznose 250.000 funti.

Međutim, uprkos odličnoj ponudi uprave Arsenala, Saka neće biti potpisnik rekordnog ugovora u ovom klubu, pošto on i dalje pripada nekadašnjem fudbaleru "tobdžija" Mesutu Ozilu, koji je svojevremeno zarađivao čak 350 hiljada funti na nedeljnom nivou.

Bukajo Saka bi trebalo da u toku ovog meseca finilazira sve tačke novog ugovora i produži saradnju sa Arsenalom do 2028. godine.

Komentari (0)

Sport