Fudbal

Anćelotijevo uništavanje Barsinog DNK: Demolirao Gvardiolu u Minhenu, pa njegov učenika Ćavija na "Kamp Nou"

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2023

-

14:49

Anćelotijevo uništavanje Barsinog DNK: Demolirao Gvardiolu u Minhenu, pa njegov učenika Ćavija na "Kamp Nou"
Ančeloti - Copyright Tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)

veličina teksta

Aa Aa

Karlo Anćeloti je još jednom na delu potvrdio da je jedan od najboljih trenera današnjice. "Don Karlo" ili "Karlito" zadao je sinoć na "Kamp Nou" još "jedan veliki udarac Barseloniom DNK-a", piše "Marka", jednoj filozofiji igre koju je ustrojio Pep Gvardiola, a sada nastavio njegov učenik Ćavi Ernandez.

Najtrofejniji trener Lige šampiona (4 trofeja), jedini stručnjak koji je osvajao titule u svim ligama "petice", u dva mandata na klupši Reala dva puta je na istovetan način uništio, prvo Gvardiolin Bajern, pa sinoć i Ćavijevu Barselonu.

Do 29. aprila 2014. godine Bajern nikada u istoriji u evrokupovima nije izgubio u Minhenu 4:0! Na "Alijas Areni" takav scenario pripremio mu je Anćeloti. Imao je Bajern u polufinalu Lige šampiona minus iz Madrida (0:1) i svi su videli Gvardiolin tim u velikom finalu. Svi, sem  Karlita koji je sa kvintetom Modrić-Di Marija-Kristijano Ronaldo-Benzema-Bejl demolirao Bavarce 4:0 (Ramos i Ronaldo po dva gola) što je i dan danas najubedljivi poraz nemačkog tima u Evropi na svom terenu. I ne samo to, Italijan je tu pokazao upravi Bavaraca da Gvardiola nije najbolji izbor na klupi.

 

 

Prošlo je devet godina, Ćavi Ernandez je išao do sinoć dobrim stopama svog učitelja. A, onda mu se desio brodolom. Išao je trener Reala na spoj mladalačke energije i iskustva, Vinisijus Žunior i Karim Benzema (het-trik) su deklasirali defanzivu Katalonaca (0:4), koja je ove sezone na tlu Španije primila ubedljivo najmanje pogodaka (9 u ligi i tri u Kupu i to samo od Intersitija).

I tako od Minhena do Barselone, Karlo Anćeloti je podelio dve fudbalske lekcije Barseloninoj viziji igre. I učitelju i učeniku. I u toj lekciji na teenu je glavni učitelj bio Karim Benzema.

 

 

Francuski as je 2014. godine bio u senci Ronalda i Bejla, ali je ostvario tri asistencije, bio je onaj ključni igrač koji je kretnjama, pa pasovima razbijao odbranu Bajerna. Sinoć je ispisao istoriju jer je podle Ferenca Puškaša (1963) postao tek drugi igrač Reala koji je na "Kamp nou" postigao het-trik, a drugi u istoriji "El klasika" koji je uz tri pogotka upisao i asistenciju. Jedini je do sada to učinio Lionel Mesi 2014. godine.

Dakle u dva Anćelotijeva razbijanja DNK-a Barselone, Benzema je upisao tri gola i četiri asistencije! Francuz je već na 348 golova u dresu Reala, čak 156 je postigao od odlaska Kristijana Ronalda u čioj je senci dugo bio.

Komentari (0)

Sport