Fudbal

Real Madrid rutinski eliminisao Čelsi: "Kraljevski klub" se prošetao do finala Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

18/04/2023

-

23:13

Real Madrid rutinski eliminisao Čelsi: "Kraljevski klub" se prošetao do finala Lige šampiona
Real Madrid rutinski eliminisao Čelsi: "Kraljevski klub" se prošetao do finala Lige šampiona - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid nastavio je da brani krunu u Ligi šampiona. Iako je Čelsi skupo prodao kožu, Real je golovima Rodriga u 57. i 80. minutu slavio i na "Stamford bridžu" 2:0 (0:0), pa će u polufinalu čekati boljeg iz duela Bajerna i Mančester sitija.

Čelsi je napao Real Madrid samo sa jednim ofanzivcem Kajom Havercom (!), ali se na terenu videlo jasno zašto je menadžer Frenk Lampard to učinio. Želeo je prsingom da pritisne Real, a preko bekova Risa Džejmsa i Marka Kukurelje da stvori višak i centaršutevima dođe do prilike za gol. Da je Ngolo Kante u 11. minutu iskoristio ziucer, baš posle centaršuta Džejmsa možda bi Real bio u problemu na "Stamford Bridžu". Međutim, Francuz je sa 10 metara loptu poslao pored gola i upropastio veliku priliku. 

Real je kao i u prvom meču posle dvadesetak minuta uspostavio kontrolu igre i preo Rodriga (21) i Vinisijusa Žuniora (42) imao je dve velike prilike, ali su obojica promšali cilj. Ipak, zahvaljujući golmanu Tiboi Kurtoi Real je na poluvreme otišao bezbrižan. Mark Kukurelja je bio sam na pet-šest metara i šutirao je snažno, ali pravo u golmana Madriđana!

Ngolo Kante nije golgeter, ali će duel sa Realom upamtiti jer je imao dve velike prilike i obe nije realizovao. Prvu na startu meča, drugui u 52. minutu. Galager mu je vratio loptu glavom, a Francuz je sa pet metara šutirao u Ridigera! I onda je usledila kazna, Rodrigo je protutnjao desnom stranom, Benzema nije zahvatio njegov pas, ali je loptu sačeoa na drugoj stzativi Vinisijus Žunior. Umesto šuta "šemekerski" je vratio loptu do Rodiriga na pet metara i tu spasa za domaćina nije bilo, a Real je mogao da odahne i rutinski da obezbedi plasman u polufinale.

Rodrigo je apsolutno bio prva ličnost revanša, a drugi gol na meču obezbedo mu je Valverde. Urugvajac je prošao do samog golmana Kepe, a onda je vratio kao na malom fudbalu lotu do Brazilca koji je ugurao u mrežu. Mogao je Čelsi do počasnog pogotka, imao je 180 minuta bar šest-sedam prilika, a poslednju je upropastio Mudrik kada je bio sam pred Kurtoom i šutirao pored gola.

UEFA Liga šampiona, revanš mečevi četvrtfinala

Utorak

(0:2) Čelsi - Real Madrid 0:2 (0:0)
/Rodrigo 57, 80/

(0:1) Napoli - Milan 1:1 (0:1)

/Osimen 90+2 - Žiru 43/

Sreda

(0:3) Bajern - Mančester siti 21.00 (TV Arena Premium 1)

(2:0) Inter - Benfika 21.00 (TV Arena Premium 2)

Polufinale

Real M. - Mančester s./Bajern
Milan - Benfika/Inter

Mečevi se igraju 9. i 16. maja

Finale

Istanbul, 10. jun

Komentari (0)

Sport