Fudbal

Partizan poražen od Čukaričkog na Banovom brdu: Đorđe Ivanović presudio bivšem klubu

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2023

-

19:00

Partizan poražen od Čukaričkog na Banovom brdu: Đorđe Ivanović presudio bivšem klubu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Čukarički je na svom terenu bio bolji od Partizana 1:0 (0:0) i tako je kompletirano 30. kolo Mozzart Bet Superlige Srbije. Pobedonosni pogodak bio je delo bivšeg igrača crno-belih, Đorđa Ivanovića u 47. minutu.

Izabranici Dušana Kerkeza su se sada na tabeli izjednačili sa TSC-om, s obzirom na to da i jedan i drugi tim imaju po 62 boda, dok je Partizan propustio priliku da eventualnom pobedom izbije na treće mesto, već će takmičenje u plej-ofu početi sa četvrtog.

Ovaj duel je prvobitno planirao da bude odigran pre osam dana, ali je tada u 22. minutu prekinut zbog incidenata na tribinama, a nastavljen je danas od istog minuta, pri istom rezultatu (0:0), u istim formacijama, ali bez prisustva publike.

I jedni i drugi su nametnuli dosta jači ritam nego što je to bio slučaj pre osam dana, ali su crno-beli u prvom poluvremenu bili opasniji rival. Izabranici Igora Duljaja su u prvom delu igre nekoliko puta pretili šutevima sa distance preko Bibarsa Natha, Slobodana Uroševića i Danila Pantića, dok je Čukarički svoju najveću šansu imao preko Vladimira Lučića u nadoknadi.

Međutim, domaći su bolje ušli u drugo poluvreme, za šta su i nagrađeni golom. Igrao se 47. minut kada je Mohamed Badamosi na sjajan način proigrao Đorđa Ivanovića, koji je pokazao kakvom brzinom raspolože, a zatim rutinski savladao Nemanju Stevanovića za 1:0. Usledila je velika radost domaćih fudbalera, ali bivši igrač Partizana nije slavio pogodak u znak poštovanja prema klubu.

Bio je izuzetno raspoložen Ivanović, pogotovo nakon postignutog gola, od kada je stvarao velike probleme protivničkim defanzivcima. Jedna od svetlih tačaka u redovima gostiju bio je golman, Nemanja Stevanović, jer je u nekoliko navrata zaustavljao odlične pokušaje, pre svega Ivanovića.

Najbolju šansu za izjednačenje Partizan je imao u 85. minutu preko Andrije Pavlovića. Slobodan Urošević je probio po levom boku, a potom uposlio svog napadača, koji je odlično šutirao iz prve i praktično već video loptu u golu, ali se onda ni od kuda pojavio neverovatni Uroš Drezgić i izblokirao udarac.

Mozzart Bet Superliga, 30. kolo

Ponedeljak

Mladost Lučani – Mladost GAT 0:0

Crvena zvezda – Radnički 1923 2:0 (1:0)
/Vigo 6, Mitrović 80/

Kolubara – Spartak 2:1 (0:0)

/Điranović 58, Ilić 72 - Đurasović 47/

Utorak

Vojvodina – Novi Pazar 2:0 (0:0)
/Čumić 47, U. Nikolić 52/

Voždovac – TSC 1:3 (1:2)
/Teodorović 13 - S. Jovanović 22, Ratkov 30, Mirčevski 90+5/

Sreda

Radnički Niš – Javor 1:0 (1:0)
/Škrbić 11/

Radnik – Napredak 1:0 (1:0)
/Radulović 9/

Četvrtak 20.04.

Čukarički – Partizan 1:0 (0:0)
/Ivanović 46/

 

 

 

Komentari (0)

Sport