Fudbal

Inter "pregazio" Milan, Džeko i Mktarijan napravili prvi korak ka finalu Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

10/05/2023

-

23:05

Inter "pregazio" Milan, Džeko i Mktarijan napravili prvi korak ka finalu Lige šampiona
Inter "pregazio" Milan, Džeko i Mktarijan napravili prvi korak ka finalu Lige šampiona - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Nokaut! Inter je nadigrao i pobedio Milan na "San Siru" u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona 2:0 (2:0), naročito u pvom delu, i za šest dana imaće priliku da "overi" plasman u četvrto finale u istoriji koje se igra 10. juna u Istanbulu na stadionu "Ataturk". Jesu "rosoneri" bili bez Rafaela Leaa, ali su bili potpuno razbijeni od gradskog rivala koji je tako naplatio do pola za dve eliminacije u nokaut fazi od Milana. Međutim, ostaje još 90 minuta, videćemo da li će Milan moći da napravi podvig sa Leaom u timu.

Spektakularna atmosfera na "San Siru", veliki broj uglednih giostiju, aplauzi za Novaka Đokovića koji je napustio Masters u Rimu kako bi u durštvu Andrija Ševčenka gledao italijanski derbi u polufinalu Lige šampiona, a na terenu Inter je "pregazio" Milan kao plitak potok u prvih 45 minuta i na odmor otišao samo sa prednošću od 2:0.

 

 

Šta se desilo sa Milanom, da u ovakvoj utakmici pred svojim navijačima ne šutne u okvir gola, pošteno ne zapreti, objasniće možda trener Stefano Pioli. Na terenu su igrali samo igrači u plavo-crnim dresovima i možda imali i sreće da prva dva udraca završe iza leđa Menjona. Ništa nije nagoveštavalo da će se u 8. minutu mreža zatresti. Kalabrija je na korneru zaboravio kakav je golgeter Edin Džeko, usledio je tehnički udarac levicom u sam gornji ugao!

 

 

Milan se nije oproavio od šoka, a posle 140 sekundi Henrik Mktarijan je utrčao iz drugog plana, dobio sjajan pas od Dimarka i Menjon je samo pogledom mogao da isprati let lopte.

 

 

Simone Inzagi je upotpunosti nadmudrio Stefana Piolija, ofanzivniji, ali tehnički potkovaniji vezni red Intera je dirigovao igrom, a sreća je pogledala Menjona kada je projketil Čalhanoglua sa 20-tak metara uzdrmao stativu. Imali su "rosoneri" i sreću da postoji VAR, pa je sudija Hil Manzano posle dosuđenog penala nad Lautarom Martinezom mogao da pogleda snimak i uvidi "pad u bunar" napadača Intera, pa je poništio odluku.

Milan je samo povremeno stizao pred gol Onane, Salemakers i Mesias, koji je zamenio povređenog Benasera su ponekad i prolazili po krilima, ali bez konkretnog završnog pasa. Tako su "rosoneri" ostali bez udarca u okvir gola za 45 minuta.

Imao je Inter ove sezone padove u igri, malo "labaviji" ulazak u drugi deo umalo da plate. Žunior Mesijas je izbio sam pred Onanu i - promašio ceo gol. Dva minuta kasnije Bastoni je pripremio Džeku zicer, ali je Menjon "ušao" u šut golgeteru Intera i spasio svoj tim. Bolje je izgledao Milan u nastavku, Stefano Tonali nije imao ni sreće u 63. minutu jer je pogodio samo stativu.

Imao je Inter još dve šanse da "dotuče" rivala, ali zadovoljni su sigurno i sa ovih 2:0 koji im daju veliku šansu da se nađu u finalu prvi put posle 2010. godine kada su sa Žozeom Murinjom osvojili veliki pehar u finalu protiv Bajerna. 

Milan - Inter 0:2 (0:2)

Stadion: "San Siro"
Sudija: Hezus Hil Manzano (Španija).
Strelci: Džeko u 8, Mktarijan u 11. minutu.

MILAN: Manjan - Kalabrija (od 82. Kalulu), Kjer (od 59. Tio), Tomori, Teo Ernandez - Tonali, Krunić - Brahim Dijaz (od 82. Pobega), Benaser (od 18. Mesijas), Salemakers (od 59. Origi) - Žiru.

INTER: Onana - Darmijan, Aćerbi, Bastoni - Damfris, Barela, Čalhanoglu (od 78. Galjardini), Mktarinajn (od 62. Brozović), Dimarko (od 70. De Vrij) - Džeko (od 70. Lukaku), Lautaro Martinez (od 78. Korea).

UEFA Liga šampiona, polufinale

Utorak

Real M. - Mančester siti 1:1 (1:0)
/Vinisijus 36 - De Brujne 67/

Sreda

Milan - Inter 0:2 (0:2)
/Džeko 8, Mktarijan 11/

Utorak 16. maj

Inter - Milan 21.00

Sreda 17. maj

Mančester siti - Real Madrid 21.00

Finale

Istanbul, "Ataturk", 10. jun 21.00

Komentari (0)

Sport