Fudbal

Kluž se plasirao u drugo kolo kvalifikacija: Banjalučki Borac pao u 118. minutu

Komentari

Autor: Euronews

13/07/2021

-

22:43

Kluž se plasirao u drugo kolo kvalifikacija: Banjalučki Borac pao u 118. minutu
Stojan Vranješ - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, Borac Banja Luka, poražen je dvomeču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona od ekipe Kluža ukupnim rezultatom 4:3, nakon 2:1 za Borac u današnjem meču.

Prvi meč je odigran pre sedam dana u Rumuniji, kada je domaćin slavio sa 3:1, a gol za Borac postigao Panajotis Moraitis i tada je delovalo kao nemoguća misija da se u revanšu pobedi i izbaci rumunski velikan.

Međutim, uspeli su fudbaleri Borca da povedu u 60. minutu preko kapitena, Stojana Vranješa. Solidan centaršut je upućen sa boka, a bivši fudbaler Vojvodine se prikrao iza leđa čuvara i glavom zatresao protivničku mrežu.

Tek četiri minuta kasnije, domaćin je uspeo i da duplira prednost preko Panajotisa Moraitisa. Goran Zakarić je uputio jako dobar centaršut, a Grk sjajno reagovao i poslao loptu iza leđa golmana rumunske ekipe.

Nakon 2:0 u regularnom delu, i 3:1 za Kluž u prvom meču, otišlo se u produžetke. Sve je išlo po planu fudbalera Borca, koji su se nadali penalima, sve do 118. minuta kada je Aleksandru Čipčiu fenomenalnim šutom postigao pogodak koji je srušio sve nade Banjalučanima.

Dakle Kluž se plasirao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će se Borac sada priključiti kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Komentari (0)

Sport