Fudbal

Crvena zvezda čeka Vojvodinu, TSC i Čukarički pod impertivom pobeda u Mozzart bet Superligi

Komentari

Autor: Euronews

13/05/2023

-

09:54

Crvena zvezda čeka Vojvodinu, TSC i Čukarički pod impertivom pobeda u Mozzart bet Superligi
Crvena zvezda čeka Vojvodinu, TSC i Čukarički pod impertivom pobeda u Mozzart bet Superligi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ostalo je još 270 minuta takmičenja u Mozzart bet Superligi Srbije, poznato je svih pet učesnika evrokupova, ali ne i ko će imati tu privilegiju da sa druge pozicije učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Novi-stari prvak Crvena zvezda, jedini tim bez poraza u Evropi kada je reč o ligaškim takmičenjima, dočekuje Vojvodinu (18.30, TV Arena Premium 1) koja će pokušati da prekine rekordni niz crveno-belih od 58 mečeva bez poraza i onaj mnogo duži od 110 susreta sa pozitivnim rezultatom na stadionu "Rajko Mitić".

"Pred nam je derbi utakmica protiv Zvezde koja u ovoj sezoni nije izgubila nijednu utakmicu. Vojvodina je poslednji meč sa Zvezdom odigrala na ’Marakani’ veoma dobro i nije izgubila. To je i ovog puta naš cilj. S obzirom na to da nas u sredu očekuje teška utakmica polufinala Kupa protiv Čukaričkog, a onda tri dana kasnije i derbi sa Partizanom kod kuće, moramo da budemo ekonomični, pametni i da razmišljamo o svemu. Evropu smo obezbedili kroz ligu i hoćemo da prođemo i u finale Kupa. Naravno, u ovom trenutku je nešto veći akcenat na tom takmičenju", rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak.

TSC i Čukarički imaju isti broj bodova i dočekuju Voždovac, odnosno Novi Pazar i pod imperativom su pobede. Mali manji pritisak oseća trener ekipe iz Bačke Topole Žarko Lazetić jer njegov tim u slučaju istog broja bodova ima bolji plasman posle 30 kola.

"Samopouzdanje se izgrađuje na treninzima i na utakmicama. Meč u Kragujevcu smo završili sa postignuta četiri gola, ali nismo odigrali sjajnu partiju, na onom terenu to i nije moguće. Ipak, igrali smo zrelo, postizali smo golove iz prekida, nismo imali puno šansi, ali dobro je što smo uspeli da ih iskoristimo. Pokazali smo da i posle poraza od Zvezde i Partizana nismo izgubili samopouzdanje, a to je nešto što generalno krasi ovu ekipu tokom cele sezone i potrudićemo se da tako i ostane do njenog kraja", istakao je Žarko Lazetić.

 

 

Mozzart bet Superliga, 35. kolo plej-of

Subota

Čukarički - Novi Pazar 16.30 (TV Arena sport 5)
Crvena zvezda - Vojvodina 18.30 (TV Arena Premium 1)
TSC - Voždovac 20.30 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Partizan - Radnički 1923 19.30 (TV Arena Premium 3)

 

 

Mozzart bet Superliga, 35. kolo plej-aut

Nedelja

Kolubara - Napredak 17.30 (TV Arena sport 1)

Ponedeljak

Radnički Niš - Javor 18.00 (TV Arena sport 2)
Radnik - Mladost GAT 18.00 (TV Arena Premium 3)
Spartak - Mladost L. 18.00 (TV Arena sport 1)

 

 

Komentari (0)

Sport