Fudbal

Fiorentina u 129. minutu nadigrala Bazel, Vest Hem čekao i dočekao šansu protiv Alkmara

Komentari

Autor: Euronews

19/05/2023

-

00:07

Fiorentina u 129. minutu nadigrala Bazel, Vest Hem čekao i dočekao šansu protiv Alkmara
Fiorentina u 129. minutu nadigrala Bazel, Vest Hem čekao i dočekao šansu protiv Alkmara - Copyright Tanjug AP/Ennio Leanza/Keystone via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Fiorentine i Vest Hema odmeriće snage u finalu Lige konferencija 7. juna u Pragu, pošto su večeras osigurali plasman u odlučujući meč.

"Viola" se propisno namučila i svetu priredila meč za pamćenje. Savladala je Bazel sa 3:1 (1:0, 2:1) posle produžetaka i tako preokrenula minus iz prve utakmice.

Da če biti napeto najavio je Nikolas Gonzalez u 35. minutu kada je ostao zaboravljen na petercu nakon centaršuta  Kristijana Birađija.

Drugo poluvreme počelo je golo, Zekija Amdounija kojim je Bazelu vraćeno sampouzdanje, ali je švajcarski sastav u 72. minutu zaboravio Gonzaleza koji je iskoristio odbitak i meč uveo u produžetke.

U njima je "viola" vila dominantniji tim, a nakon prekida usled činjenice da je jednom od navijača na tribinama pozlilo, u 129. minutu, najskoncentrisaniji u kaznenom prostoru Bazela bio je Anotnin Barak koji je pogodio za veliku radost svih fanova italijanskog tima.

Vest Hem je imao značajno lakši posao. Alkmar nije bio preteano opasan po gol Enlgeza, a kada se otvorio, bio je kažnjen golom Pabla Fornalsa nakon sjajnog solo prodora za konačnih 1:0 (0:0).

Revanš mečevi polufinala Lige konferencija:

(1:2) AZ Alkmar - Vest Hem 0:1 (0:0)
/Fornals 90+4/ 

(2:1) Bazel - Fiorentina 1:3 (0:1, 1:2)

/Amdouni 55 - Gonzalez 35, 72, Barak 120+9)

Komentari (0)

Sport