Fudbal

Mladost GAT se oprostio od Superlige: Lalatovićev tim remizirao sa Napretkom

Komentari

Autor: Euronews

22/05/2023

-

20:19

Mladost GAT se oprostio od Superlige: Lalatovićev tim remizirao sa Napretkom
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prvi tim koji je ispao iz Mozzart Bet Superlige je Mladost GAT! Izabranici Nenada Lalatovića su u pretposlednjem šestom kolu plej-auta na "Karađorđu" remizirali sa Napretkom 0:0.

Uprkos tome što je u svojoj debitantskoj sezoni u elitnom rangu imala nekoliko zaista sjajnih momenata, poput onog istorijskog kada je u Humskoj nadigrala Partizan sa 4:0, Mladost će igrati u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. 

Nenad Lalatović je u klub stigao pre deset kola u nadi da može da izbori opstanak, ali mu nije pošlo za rukom, iako je njegov tim jedini koji je ostao neporažen u plej-autu (dve pobede i četiri poraza).

Što se tiče same utakmice, domaći su imali inicijativu tokom većeg dela, ali nisu uspeli da stvore dovoljno dobru šansu koja bi donela vođstvo i eventualnu pobedu, dok su Kruševljani u samom finišu nekoliko puta iz kontranapada mogli da dođu do tri boda.

Takođe, Radnik je u Surdulici došao do trijumfa nad Kolubarom 2:1 (1:1) pa na taj način održao šansu za izlazak iz opasne zone.

Vodeći pogodak bio je delo Andrije Radulovića sa bele tačke u 16. minutu, da bi gost izjednačio u 27. preko Damira Sadikovića. 

Međutim, momenat odluke dogodio se u 47. minutu kada je sa bele tačke bio precizan Petar Kunić. U nastavku je Radnik uspeo da dođe i do trećeg gola, ali je strelac Milan Makarić bio u nedozvoljenoj poziciji, tako da se rezultat nije menjao.

Mozzart bet Superliga, 6. kolo plej-auta:

Radnik - Kolubara 2:1 (1:1)

/Radulović 16p, Kunić 47p - Sadiković 27/

Javor - Mladost Lučani 0:1 (0:0)
/Jojić 83/

Mladost GAT - Napredak 0:0

Radnički Niš - Spartak 0:1 (0:1)

/Hrstić 14/

 

Komentari (0)

Sport