Fudbal

Milojević pred finale Kupa Srbije: Ova generacija Zvezde može da ispiše istoriju

Komentari

Autor: Euronews

24/05/2023

-

12:30

Milojević pred finale Kupa Srbije: Ova generacija Zvezde može da ispiše istoriju
Milojević pred finale Kupa Srbije: Ova generacija Zvezde može da ispiše istoriju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je ostvarila primarni cilj osvajanjem 34. titule prvaka, a u četvrtak (21.00, TV Arena Premium 1) na stadionu "Rajko Mitić" može da ispiše istoriju jer bi osvajanjem novog trofeja Kupa Srbije ostvarila het-trik "duplih kruna" što nijednoj generaciji do sada nije pošlo za rukom.

Čukarički je ove sezone bio neočekivano lak plen za crveno-bele. Tri pobede 2:0, 3:0, 4:0 mogu i da prevare jer je kup specično takmičenje. Igra se jedan meč, ako bude nerešeno slede produžeci, pa možda i penali.

Do 27. trofeja kupa neće biti lako doći, uveravao je trener crveno-belih Miloš Milojević.

"Imaćemo jednu dobru utakmicu, termin je evropski. Ekipa Čukaričkog je poletna, mlada, bori se za trofej, a naši igrači moraju da pokažu ozbiljnost i da osvoje drugi trofej u sezoni. Nema slavlja unapred, poštujemo rivala i nadam se da ćemo igrom i angažmanom da dođemo do trofeja", bio je direktan Milojević.

Spoznali su igrači Zvezde ove sezone šta znači kad se za trenutak opustite u kupu, jer su prošli u polufinale posle penala u Kruševcu.

"Kup je specifično takmičenje, svi vide svoju šansu. I protiv as svi daju maksimum. Ako vi spustite gard, budete na 80 odsto možete da uđete u problem. Zato je naš deo da igrači budu na 100 odsto".

 

 

Rezultati ove sezone u mečevima protuiv Brđana ne zavaravaju struku crveno-belih.

"Tri puta smo ih ezultatski lako dobili. Sutrašnja utakmica je drugačija, finale nema veze sa prvenstvom. Čukarički je sistemski izbacivao mlade igrače, oni uz svoje mladosti mogu da vam dođu glave jer se igraju fudbala bez opterećenja. Zato je svaki duel, pas veoma bitan, samo tako može da se igra. Imaju veliki broj kvalitetnih igrača, nije samo Docić. Tu su Badamosi, Ovusu, Ivanović, Adžić, Tomović. Ključ je da mi kontrolišemo meč i imamo dobar balans. Onda je kvalitet na našoj strani".

Miloš Milojević se sa naredna dva meča i oprašta sa klupe Crvene zvezde jer na njegovo mesto dolazi Barak Bahar.

"Ne postoji žal i zadrška kad je moj angažman ovde u pitanju. Nisam patetičan čovek. Uradili smo dosta dobrih stvari, u pogledu igre, pružanja šanse mlađim igračima. Nismo poraženi do sada u zemlji, pokazali smo stabilnost. Mogli smo neke stvari bolje, neke nismo ostvarili iz objektivnih okolnosti. Nekad se ne poklope vreme rada i rezultata. Srećan sam što sam bio na ovom mestu i uzeo titulu. Nadam se i duploj kruni. Velika je istorija Zvezde, ali ova generacija ima priliku da ostvari tri vezane duple krune i uđe u istoriju", zaključio je trener crveno-belih.

Čukarički je ulogu favorita namenio Crvenoj zvezdi, a meč je od 21.00 čas poveren sudiji Milanu Mitiću.

Komentari (0)

Sport