Fudbal

UEFA kaznila Murinja: Trener Rome ne sme da vodi tim na četiri evropska meča zbog vređanja sudije Tejlora

Komentari

Autor: Euronews

21/06/2023

-

18:18

UEFA kaznila Murinja: Trener Rome ne sme da vodi tim na četiri evropska meča zbog vređanja sudije Tejlora
UEFA kaznila Murinja: Trener Rome ne sme da vodi tim na četiri evropska meča zbog vređanja sudije Tejlora - Copyright AP Photo/Shuji Kajiyama

veličina teksta

Aa Aa

Trener Rome, Žoze Murinjo, dobio je zabranu vođenja ekipe na naredne četiri utakmice u takmičenjima pod okriljem UEFA zbog vređanja sudije Entonija Tejlora.

Portugalac je u porazu svoje ekipe od Sevilje u finalu Lige Evrope nekoliko puta ulazio na teren, vređao i napadao Entonija Tejlora, a onda je i nakon utakmice isplivao snimak na kome se jasno vidi da je Murinjo i posle meča, ispred stadiona, vikao na Tejlora i pomoćnike.

Murinjo se ni tu nije zaustavio, pa je na konferenciji nakon finala rekao:

"Moram da stanem u odbranu svojih igrača i da kažem da smo navikli, ali kada god vidimo ovakvo suđenje, zaista je teško. Utakmica je bila zahtevna, a sudija kao da je bi Španac, davao nam je žute kartone kao od šale".

To nije bio kraj neprijatnosti za Tejlora. Mnogi navijači "vučice" su pratili njega i njegovu porodicu do aerodroma, konstatno vređajući ga, te je moralo da reaguje i obezbeđenje, koje je sudiju sklonilo u kafić u "bezbednoj zoni" aerodroma u Budimpešti.

Sevilja je u finalu pobedila posle penala i tako nanela Murinju prvi poraz u finalama evropskih takmičenja, a Tejlor je na ovom meču podelio 14 žutih kartona (najviše u istoriji finala Lifge Evrope), a ukupno se igralo oko 30 minuta nadoknade. Takođe, Roma smatra da je oštećena i za penal, koji Englez nije dosudio, a nije se konsultovao ni sa VAR sobom.

Komentari (0)

Sport